Лајовић: Јаки су Французи, али сјетимо се 1985. године!

Душан Лајовић, српски тенисер, сматра да је екипа направила велику ствар што се са другим тимом пласирала у полуфинале Дејвис купа.  Први рекет репрезентације Србије признаје да су Франзуци фаворити на папиру, али напомиње да се у Дејвис купу никада ништа унапред не може прогнозирати. "У Лил идемо без страха, јер немамо шта да изгубимо", поручио је Дуци.

Тенис 07.09.2017 | 16:30
Лајовић: Јаки су Французи, али сјетимо се 1985. године!
Лајовић је рекао и да Србија нема шта да изгуби у дуелу против Француске у Лилу (од 15. до 17. септембра).

"Самим тим што смо у полуфиналу је велика ствар и без обзира што смо то учинили са другим тимом треба да одемо у Лил гледајући на то као на велики изазов, јер се не игра сваки дан полуфинале Дејвис купа. Момци који ће бити у нашем тиму су млађи, првенствено Ласло Ђере коме је то и дебитанстки наступ. У неку руку је 'бачен у ватру', али мислим да овај меч свима може да буде само позитивно искуство", рекао је Лајовић, наводи се у саопштењу Тениског савеза.

Лајовић је до сада одиграо 12 мечева у Дејвис купу и забележио седам победа.

"Вратио сам се из Њујорка, сада сам у Барселони одакле идем за Лил, где ћемо се сви окупити у недељу. Играо сам добро у Њујорку, имао сам добар меч против (Рафаела) Надала и солидне резултате од Вимблдона до сада. Осећам се добро, у форми сам и имамо велико самопоуздање. Очекујем да дам максимум, а волео бих да то буде довољно да донесе поене Србији", рекао је он.

За селекцију Француске играће Жо-Вилфред Цонга, Лука Пуј, Пјер-Иг Ербер и Никола Мау. Пети члан тима биће Гаел Монфис.

"Имају јак тим и на папиру су много јачи од нас, а сви знамо какав је Дејвис куп, никад се ништа не зна, ништа се не може прогнозирати. Сетимо се меча Југославија – Француска у Београду 1985. године, када су садашњи селектор Француске Јаник Ноа и Анри Леконт, који су тада били четврти и шести играчи света, дошли у Београд сигурни у тријумф, а доживели дебакл од тима за који су играли Слободан Живојиновић и Горан Прпић".

Он је рекао и да се нада да његова екипа може да намучи домаћина.

"Биће јако тешко, али ништа није немогуће. Цонга није у некој форми, Гаске није ни позван, Монфис је повређен, али не знамо колико је његова повреда озбиљна, тако да нису ни они у најбољој форми ни у најјачем саставу. Треба да одемо у Лил без страха, немамо шта да изгубимо, можемо само много да добијемо" закључио је Лајовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар