УСО - 1/4-финале: Дел Потро умије, Федерер зна! Рафа на Рубљева!

Надал не сме да потцени непредвидивог Руса! Узбудљив програм на последњем Гренд слему сезоне.

Тенис 06.09.2017 | 16:15
УСО - 1/4-финале: Дел Потро умије, Федерер зна! Рафа на Рубљева!
Узбудљив програм на последњем Гренд слему сезоне. За полуфинале УС опена састају се Роџер Федерер и Хуан Мартин Дел Потро, односно, Рафаел Надал и Андреј Рубљев.

Иако је у прва два кола одиграо 10 сетова, имао видљивих проблема с леђима, Роџер Федерер је ухватио залет. Време је помогло, из меча у меч је био боље, али и наклоњен жреб. Против Јужног, Лопеза и Колшрајбера комбиновано има скор 41:0. Немац је пораз већ уписао у свлачионици. Ни брејк лопту овог пута није изборио. Сервис је добро радио, доста тога је поклонио и Колшрајбер који годинама није имао Топ 5 победу. Дел Потроима другачији, победнички менталитет. Зна да добије овакве мечеве. Уосталом, добио јеРоџера у напону снаге, овде 2009. године.

Делпо је направио спектакуларан преокрет против Тима. У прва два сета је освојио само три гема, мучио се с дисањем. У четвртом сету је губио 5:2, спасио и две меч лопте и на крају сломио Аустријанца. У петом сету је последњи гем био и једини брејк. Потпуна екстаза на трибинама након револверашког окршаја с преко 80 винера.

Сад га чека Федерер који изгледа све боље, а Швајцарац је добио једини овогодишњи сусрет лакше него што се очекивало.

После три неугодна издања, Рафаел Надал је уписао најубедљивију победу противДолгополова, који је на папиру требало да буде опаснији супарник. Овог пута није било магије у тенису Украјинца и Рафа је спасио обе брејк лопте, направио четири пута мање неизнуђених грешака од ривала. Непуне четири по сету.

Сада Шпанца чека још један непредвидив играч, али с далеко мање искуства. Недавно јеРафа изгубио од Шаповалова, а он је такође млади ударач.

У петом Гренд слем наступу Андреј Рубљев је успео да избори четвртфинале, што је само по себи импресиван податак. Посебно јер је Димитрова и Гофана, фаворите из сенке, добио без изгубљеног сета. Додуше, Белгијац је имао проблема с коленом. Руса сад чека први тенисер света и највећи меч младе каријере.

У два досадашња сусрета с Топ именима се није прославио. Узео је пет гемова Марију на Аустралијан опену, пет гемова почетком прошле сезоне Вавринки.

УС ОПЕН - 1/4 ФИНАЛЕ

Среда
19.30: Надал - Рубљев

Четвртак
02.30: Федерер - Дел Потро

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар