ДК: "Бићемо мускетари, сви за једног и један за све!"

Српски тенисер Филип Крајиновић оценио је да је Француска фаворит у предстојећем мечу полуфинала Дејвис купа.

Тенис 06.09.2017 | 11:30
ДК: "Бићемо мускетари, сви за једног и један за све!"
"Гледајући њихов тим и наш, однос снага на АТП листи, затим и домаћег терена и публике, све је на страни наших противника, али ако би тако гледали на меч, онда не би требали ни ићи тамо, већ истакнути белу заставу и остати код куће. Никад нисмо истицали белу заставу, увек смо уздигнуте главе ишли у битку и борили се до краја, до последње лопте, ма какав резултат био, важно је борити се до краја, јер лопта је округла и никада се не зна на којој страни ће завршити и у којем углу", рекао је Крајиновић, а пренео је Тениски савез Србије.

Србија ће се од 15. до 17, септембра у ослабљеном саставу, без Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Јанка Типсаревића, састати са Француском у полуфиналу Дејвис купа у Лилу.

"Захваљујем се селектору (Ненаду) Зимоњићу на позиву да будем део екипе која ће се супротставити изузетно јаким Французима. Дани проведени у репрезентацији за мене су увек посебни, јер то што ми имамо у тиму, тај братски однос, та енергија и тај колективни дух, то нема нигде. Увек добијем посебан мотив, нову снагу и енергију када сам у Дејвис куп тиму, и увек је част и задовољство играти за репрезентацију. Сигурно је да ће у Лилу све бити против нас, али ми ћемо бити мускетари, сви за једног и један за све, за Србију", казао је он.

Крајиновић је половином 2017. године кренуоу нову фазу и офанзиву у његовој каријери. Пре две године био је 86. тенисер света, али су га повреде избациле из колосека на који се вратио у право време, титулом на турниру из челинџер серије у Хеилброну маја 2017.

"Тријумф у Хеилбруну дао ми је крила, подестио ме на сјајне дане од пре две године када сам бележио добре резултате и ишао узлазном путањом на АТП листи. Видео сам да после тешког периода који је остао иза мене, обојен повредама и терапијама, да сам поново ту, у игри и да могу не само поновити оно што је било, већ и направити веће резултате. Кренуо се корак по корак, стрпљиво, али са вером да могу и да моје време тек долази. То говоре и резултати, а верујем да ће у будућности они бити још већи и значајнији, јер радим на томе свакодневно и верујем у себе", рекао је Крајиновић.

Крајиновић је оценио да је у форми и рекао да је "инспирисан да до краја сезоне одигра добро још пар турнира".

"На крају сезоне уследиће кратак одмор, а затим одлазим на припреме са тренером Петром Поповићем за 2018. где желим да нападнем и ранг Топ 50. То су моје жеље, верујем да ћу их и остварити", рекао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар