Завршен састанак Вучића и Тачија

Председник Србије Александар Вучић и Хашим Тачи разговарали су у Бриселу о наставку дијалога Београда и Приштине. Домаћин радног доручка била је висока представница Европске уније Федерика Могерини.

Србија 31.08.2017 | 10:44
Завршен састанак Вучића и Тачија
Неформални радни доручак председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија, чији је домаћин у згради Европске спољнополитичке службе у Бриселу шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини, завршен је после сат и по.

У Европској комисији раније је најављено да је циљ овог састанка размена мишљења о наставку дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине са фокусом на припреми почетка нове фазе у дијалогу, која је договорена на састанку два председника у јулу.

У Бриселу наглашавају да су припреме за "нову фазу" дијалога у току, а да је на "двема странама да се договоре око садржаја и формата" нове фазе.

Предвиђено је да се на данашњем састанку размотре и примене до сада постигнути договори у оквиру дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине.

Током претходног састанка, почетком јула ове године, две стране су се договориле да почну са припремама за отварање "нове фазе дијалога".

Председник Србије Александар Вучић тада је најавио да ће се она бавити "суштинским стварима" и дугорочним решавањем односа Срба и Албанаца, а у међувремену је у српској јавности покренуо унутрашњи дијалог о Косову и Метохији.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србија на ногама

31.08.2017 08:59

Ови це да признају косово а ови це да плате и сви це бити сретни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан Митровић

31.08.2017 09:56

Јел' се вУЧКо барем пожалио Тачију за то што је ухапсио Богдана?

Name

Јуре

31.08.2017 10:17

Србија мора признати Косово сад или послије.

Name

xxx

31.08.2017 09:42

Срећа па имају ови албанци да се вуциц има са киме састајати.

ОДГОВОРИТЕ