Тита је са трга "макнуо Павелић"

Проусташки политичари постигли су свој циљ - укинули су и званично име Трга маршала Тита у Загребу, а ускоро се може очекивати и давање улицама и трговима имена усташа из доба Независне Државе Хрватске /НДХ/, наводе либерални хрватски портали. . . Најједноставније речено, Тита је са трга "макнуо Павелић".

Регион 28.08.2017 | 12:23
Тита је са трга "макнуо Павелић"
"Телеграм" тако тврди да су Златан Хасанбеговић и Бруна Есих, са заједничке листе за град Загреб, који су сада главни кадрови за промјене имена улица и тргова - симпатизери неких усташких ставова, али да, још увијек, не смију да јавно и отворено да хвале НДХ.

Неспорно је да је Јосип Броз Тито био и злочинац, али само потпуне историјске незналице могу тврдити да није био "један до највећих хрватских државника", наводи портал.

Међу идејним заговорницима и извршиоцима пројекта преименовања једног од централних загребачких тргова јесу отворени "ендехазијски носталгичари", који су се као клинци фотографисали са проусташком иконографијом.

Дјеловање Хасанбеговића и Есихове доказује да је ријеч о радикалној хрватској десници, која се никад није, и можда никад неће, помирити с концептом Хрватске као либералне, грађанске и секуларне државе.

То је Хрватска која не признаје да је грађанин важнији од своје етничке припадности, већ годинама, охрабрена добрим резултатима "конзервативне револуције", покушава да реафирмише поједине сегменте усташке НДХ.

Титов трг преименован је лобирањем, иницијативама и аргументима проусташких политичара.

Најједноставније речено, Тита је са трга "макнуо Павелић", наводи се у тексту.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Шошон

28.08.2017 10:29

Хрвати шаљу "добре " поруке са својим "дјелима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два зла

28.08.2017 11:36

Не зна се које је зло за Србе било веће, Павелић или неко кога знамо под именом Јосип Броз. Чињеница је међутим да Хрвати треба да славе Броза много више него Павелића. Оно што им је Броз дао (нпр. 1800 километара далматинске обале), то никада нису (а ни под Павелићем) имали!

Name

Милко

28.08.2017 11:52

то је смијесно да главни устаса Хасанбеговиц није цак ни Хрват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

28.08.2017 13:50

ОВАЈ ХАСАНБЕГОВИЦ ЈЕ СИГУРНО ПОТОМАК ОД НЕКОГА КОЈЕ БИО У ..ХАНЂАР ДИВИЗИЈИ...ЈЕР ПОЗНАТОЈЕ ДА СУ МУСЛИМАНИ БИЛИ У ТИМ ДИВИЗИЈАМА А КОЈЕ СУ БИЛЕ ПОД ДИРЕКТНОМ КОМАНДОМ УСТАСКИХ СНАГА.....МАШАЛА.

Name

@XXЛ

28.08.2017 15:28

А критикује га потомак Недића, главног Хитлеровог слуге источно од Дрине???

Name

Миле

28.08.2017 13:24

Треба ово мало срба сто је остало пребацит у Србију да су безбедни а они нека дају каква год хоце имена на крају они це бит проблем ЕУ. Да се разумемо нису сви хрвати такви бар пола њих има друго мисљење али несмију људи да се каце са нацистима све до једном када це све то да пукне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људско Дно

28.08.2017 13:47

Хрватска је економски мртва држава!Стижу на наплату кредити за аутопутеве,а нису ни у вријеме грејс периода могли да отплаћују камате.Агрокор повлачи не само Хрватску у пропаст већ и државама у окружењу.Пукла им је и главна грађевинска фирма,бродоградилишта затворена и онда пале народ на усташтво и мржњу према Србима.Подигну таблу у најмонструознијем логору у Европи Јасаневац таблу са фашистичким усташким поздравом који су се пиздрављали кољачи 700000 дјеце,жена,стараца Срба и 70000Јевреја.Због те табле ће да падне влада,па ће да буду нови избори негдје у децембру јер у кампањи треба наћи мотив да се затвори граница у учуни еконоска штета Србији и води антисрпска кампања и тако освоји власт.Али пошто и нову власт чекају кредити,Агрокор(проблем са руским банкама)....табла у Јасеновцу,ћирилица,Срби и Србија ће бити повод за пад владе и тако укруг.Болесна држава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

28.08.2017 20:03

Хрвати и Срби, нације са кризом идентитета. Знам само једно, Титова улица ће вјећно постојати у мом шехеру, једином граду на свијету који има душу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

30.08.2017 08:42

На просторима бивше СФРЈ буја национализам, фашизам, усташтво ,четништво, исламски радикализам ... И то није спорадично ,него поприма све већи број присталица. На жалост и за бригу. Што се тиче Тита ,да није било њега Хрватска никад неби била држава. А да је имао пропуста имао је ,како да не. Нико није безгрешан па ни он.

ОДГОВОРИТЕ