Радуљица: Не би било поштено према себи, другима…

Српски центар Мирослав Радуљица пропустиће предстојећи Евробаскет, а за "Новости" истиче да не би било поштено да некоме узима место, иако би се опоравио.

Кошарка 22.08.2017 | 14:30
Радуљица: Не би било поштено према себи, другима…
Радуљица ће због повреде колена морати да пропусти такмичење у Турској, упркос томе што су прогнозе такве да би са терапијама престао непосредно пред почетак Евробаскета.

"Није пријатан осећај када знам да сам, не могу да кажем био, већ и да сам сада део генерације која је мислим постигла нешто лепо у претходне три године, а опет у овом моменту не могу да помогнем", каже за "Новости" Радуљица.

Претходних дана било је много приче о степену повреде, чак се провлачило да ће морати впод нож". На срећу, у питању су само непроверене гласине.

"Пошто сама повреда није толико страшна, не знам ко је "потегао" питање операције, што је нетачно. Неопходно је само неколико недеља, условно речено, мировања и терапија како би се упала санирала, па би негде с почетком Евробаскета било све у реду. Међутим, не бих био поштен према себи, саиграчима, стручном штабу, али и нацији која полаже велике наде у репрезентацију, да се појавим, практично без тренинга у Истанбулу. Није никада лако донети такву одлуку да не играте, али ово је једина исправна, што је најважније у интересу националног тима, јер никада себе нисам стављао испред екипе, поготово не у репрезентацији".

Он истиче да ће бити уз екипу и бодрити је, ако буде довољно способан и здрав.

"Видећемо како буде напредовао опоравак. За сада иде све по плану. Ако се укаже прилика, не сумњајте да ћу отићи да их бодрим. Ако не, остаје ТВ екран. Знају момци, да сам не само ја, него и сви остали које су повреде спречиле, духом уз њих и да верујемо у успех", закључио је Радуљица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар