"Повреда лажна, имамо снимак Јанисовог колена!"

Кошаркашка репрезентација Грчке на овогодишњем Евробаскету играће без највеће звезде Јаниса Адетокумба који се повредио.

Кошарка 22.08.2017 | 08:15
"Повреда лажна, имамо снимак Јанисовог колена!"
Адетокумбо је у суботу објавио да не може да наступи на турниру због повреде колена, а Кошаркашки савез Грчке верује да је она лажирана.

"Отказивање наступа на Евробаскету је највеће разочарање у мојој досадашњој каријери. Репрезентација ми је прирасла срцу и у будућности ћу показати да са својим саиграчима могу да остварим велике циљеве. Ипак, сада морам да водим рачуна о свом колену" , објавио је Адетокумбо на својој "Фејсбук" страници.

Секретар Савеза Грчке Панајотис Тсагронис одмах је оптужио Милвоки Баксе да су направили притисак на играча, који је потом одлучио да прескочи Европско првенство.

"Имамо рендгенске снимке које показују како је све у реду са Јанисовим коленом. Послали смо их ФИБА како бисмо показали да није истина оно што Бакси говоре".

Реаговала је и НБА лига, у чијем саопштењу се наводи да су сви протоколи испоштовани.

"НБА и Милвоки Бакси су пратили све постојеће протоколе који постоје у договору НБА и ФИБА. Јанис има повреду која је потврђена кроз неколико прегледа и свака супротина тврдња је лаж", наводи се у саопштењу.

Грчка ће на смотри најбољих европских селекција играти у групи А против Француске, Пољске, Финске, Исланда и Словеније, а турнир је на програму од 31. августа до 17. септембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар