Штимац и Бирчевић блистали, Србија разбила Нијемце за трофеј!

Наш унутрашњи тандем постигао је првих 20 поена "орлова" у Хамбургу за двоцифрену предност која је после расла до 31 разлике - без Теодосића, Недовића, Јовића и Марјановића.

Кошарка 21.08.2017 | 10:15
Штимац и Бирчевић блистали, Србија разбила Нијемце за трофеј!
Двојица кошаркаша који се приликом сваког окупљања репрезентације Србије а приори прогласе за "фаворите за испадање" подсетили су и нашу и европску јавност да с њима на терену екипа Александра Ђорђевића само добија на квалитету.

Никако не губи.

Без Милоша Теодосића, Немање Недовића (који би могао да се врати у тим), као и Стефана Јовића, Бранка Лазића и Бобана Марјановића који нису улазили, "орлови" су уписали и пету победу овог лета, а трећу у три дана у Хамбургу.

Владимир Штимац и Стефан Бирчевић отворили су Немце постигавши првих 20 поена на мечу за двоцифрену предност, која се потом уз нове блиставе тренутке њих двојице, мирног и сталоженог заменика капитена Милана Мачвана, асистенције привременог плејмејкера Богдана Богдановића пела све до "плус 31" на 2:07 до краја.

Пред пут у Атину на "Акрополис куп", Србија се од немачке публике опростила победом над домаћом селекцијом од 56:87 (17:27, 17:17, 6:19, 16:24).

Србија: Мачван 12, 3 ск, 2 ас, Богдановић 4, 1 ск, 5 ас, Калинић 1 ск, Лучић 4, 1 ск, 1 ас, Милосављевић 6, 1 ск, 5 ас, Бирчевић 21, 4 ск, 2 ас, Штимац 20, 6 ск, 1 ас, Мицић 2, 2 ск, 4 ас, Гудурић 8, 2 ск, 3 ас, Кузмић 10, 5 ск, 2 ас.

Нису играли: Јовић, Лазић, Марјановић.

У репрезентацији Немачке истакао се Денис Шредер са 16 поена, који је био и једини с двоцифреним учинком у свом тиму, али и једини који није дозволио да буде деморалисан гранитном одбраном Ђорђевићевог тима. Само је НБА кошаркаш направио шест изгубљених лопти на исто толико асистенција, док је "Дие Маннсцхафт" укупно направио 17 грешака.

Свестан да би повреде могле да наставе да му праве проблеме и доводе га у непланиране ситуације на самом турниру, који почињемо 1. септембра утакмицом са Летонијом, селектор Ђорђевић искористио ј данашњи сусрет да испроба неке од резервних варијанти у нападу, а испоставило се да су Богдановић и Драган Милосављевић завршили дуел са по пет асистенција, Василије Мицић четири, Марко Гудурић три.

Играјући и без Теодосића и без Јовића, "орлови" су 25 додавања претворили у поене и шутирали 24/34 (70,6%) за два, односно 10/22 (45,5%) за три уз само 12 изгубљених лопти.

До резултата 13:20, Бирчевић и Штимац имали су већ по десет поена, а потом им се прикључио Мачван тројком и двојком за 17:27 на крају прве деонице. Када су Немци смањили на 27:33 у другој, поново су се пробудили момци поменути у наслову и уз заједно убачених 29 поена обезбедили Србији предност на паузи од 34:44.

Почетак другог полувремена означио је практично и "крај утакмице", јер је Ђорђевићев тим у трећој четвртини заиграо непријатно покретљиву одбрану (за противника наравно) и серијом 3:13 стекао предност од 37:57, а онда поенима Мачвана и Огњена Кузмића уписао 40:63 пред улазак у последњу деоницу у којој су по две тројке убацили Милосављевић и Гудурић за максималних 51:82 (2:07 до краја).

Заменик капитена Теодосића, Мачван, шутирао је 5/5 за три поена јуче и данас у победама над Русијом и Немачком, а треба рећи и да је Богдановић без икаквог проблема данас прихватио улогу играча који ће диктирати темпо и градити акције за другога па је за 19 и по минута на паркету шутнуо само једну тројку.

И тако се доприноси игри репрезентације!

У дану када су из Малаге стигле охрабрујуће вести о опоравку Недовића (незванично, требало би да се прикључи остатку тима), Србија се сада спрема на пут у Атину где ће у среду, четвртак и петак наступити на "Акрополис" купу против репрезентација Грузије, Италије и Грчке.

Штимац и Бирчевић постигли су 41 поен скупа уз само по један промашај из игре. Штимац је шутирао 3/7 за један, 7/8 за два и 1/1 за три, а Бирчевић 2/2 за један, 5/5 за два и 3/4 за три поена. Збирно: 5/9 за један, 12/13 за два и 4/5 за три поена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар