ПЛ БиХ: Два пенала, један гол, Крупи три бода! Жељи дерби са Сарајевом!

Крупа искористила једанаестерац, Челик свој није - 1:0.  "Рат", картонијада, Жељи сарајевски дерби! Велики сарајевски дерби, 112. по реду, донио је много узбуђења, грубу игру у првом полувремену, два црвена картона и два пенала, а након исцрпљујуће борбе "десет на десет", славио је Жељезничар голом Зајка Зебе.

Фудбал 20.08.2017 | 09:30
ПЛ БиХ: Два пенала, један гол, Крупи три бода! Жељи дерби са Сарајевом!
Фудбалери Крупе голом Зорана Милутиновића из једанаестерца у 80. минуту, савладали су зенички Челик минималним резултатом у првом мечу петог кола Премијер лиге БиХ.

КРУПА - ЧЕЛИК 1:0 (0:0)

Почетни притисак на отварању утакмице играчи Крупе нису успјели да материјализују, па су гости, како је вријеме одмицало, успјели да стигну до теренске равнотеже. Најбољу прилику Крупљани су имали у финишу првог полувремена, када је Емрах Хасанхоџић успио да избије лопту са гол-линије након ударца Невреса Фејзића.

И почетак наставка сусрета протекао је у теренској иницијативи домаћих, а онда су гости у 60. минуту пропустили колосалну шансу за вођство. 

Капитен Крупе Александар Вукотић срушио је у свом казненом простору Алдина Шишића, судија Зоран Сокнић из Источног Сарајева досудио је једанаестерац за госте, али новајлија у редовима Челика Аидин Махмутовић није имао среће. Уздрмао је стативу.

Казна је услиједила десет минута прије краја утакмице, такође са "бијеле тачке". Овај пут досуђена је најстрожа казна за домаће, а прецизан са 11 метара био је Зоран Милутиновић.

Фудбалери Крупе и Челика у прошлој сезони одиграли су два меча. У Крупи на Врбасу није било побједника, али ни голова, док је тим Слободана Старчевића славио 2:1 на "Билином пољу".

КРУПА: Фејзић, Макитан, Јашаревић, Кољић (65. Барић), Љубеновић, Милутиновић, Вукотић, Алексић, Милановић (90. Илић), Фајић, Марјановић (65. Савић). Тренер: Слободан Старчевић.

ЧЕЛИК: Марковић, Удовичић, Хасанхоџић, Коуадио, Кадрић, Мехић, Шабановић (88. Шехић), Шишић, Ћемаловић, Махмутовић, Дураковић. Тренер: Кемал Хафизовић.

Фудбалери Жељезничара савладали су као гости Сарајево минималним резултатом 1:0, а гол одлуке на "Кошеву" постигао је капитен "плавих" Зајко Зеба у петом минуту из једанаестерца.

Дуел љутих ривала донио је много узбуђења, бројне варнице на терену у првом полувремену, али се у наставку све стишало.

САРАЈЕВО - ЖЕЉЕЗНИЧАР 0:1 (0:1)

Тренутак одлуке виђен је већ на почетку сусрета.

Дефанзивац Сарајева Перица Иветић скривио је једанаестерац, тако што је као посљедњи играч одбране срушио Горана Закарића, а судија Томислав Чуић показао му је директан црвени картон.

Одговорност је преузео капитен Жељезничара Зајко Зеба и погодио за 0:1.

Мало ко на "Кошеву" могао је помислити да ће ово бити коначан резултат великог сарајевског дербија, али се до краја мреже нису тресле.

Али, узбуђења није недостајало.

Обје екипе у меч су ушле поприлично ратоборно, па је арбитар из Томиславграда картонима смиривао страсти. Гости нису дуго имали играчки суфицит, с обзиром да је у 37. минуту због два жута картона "под туш" раније морао и Синан Рамовић.

Сарајево је покушавало доћи до изједначења, а најближе томе било је у 56. минуту.

Голман Жељезничара Ведран Кјосевски био је неопрезан, фаулирао Недима Хаџића, али је успио да се искупи за грешку тако што је одбранио шут са 11 метара Амару Рахмановићу.

Већ у наредном нападу, Жељезничар је могао ријешити меч, али Закарић је погодио стативу.

До краја сусрета биљежимо још једну одличну прилику за Сарајево, коју у гол није успио да претвори искусни Мерсудин Ахметовић, па је остало 0:1.

Велика побједа Жељезничару је донијела врх табеле, док "бордо" тим никако да дође до игре и резултата. Након пет одиграних кола, Сарајево има свега четири бода и налази се при дну премијерлигашке табеле.

САРАЈЕВО: Павловић, Иветић, Хоџић, Новаковић, Михојевић, Станојевић, Сарић, Рахмановић (71. Велкоски), Хебибовић (52. Хаџић), Кузмановић, Ахметовић. Тренер: Сенад Репух.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Стевановић, Кајкут, Рамовић, Благојевић, Богичевић, Станић, Закарић (62. Зец), Зајмовић, Зеба (78. Шабанаџовић), Османковић (31. Граовац). Тренер: Адмир Аџем.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ - 5. КОЛО:

Крупа - Челик 1:0 (0:0)
/Милутиновић 80 пенл/

Сарајево - Жељезничар 0:1 (0:1)
/Зеба 5 пен/

У недјељу:

Радник - ГОШК (17:00)
Борац - Витез (20:00)
Широки Бријег - Младост (20:00)
Слобода - Зрињски (20:00)

ТАБЕЛА: 10, Жељезничар (+1) 12, Младост Зрињски 9, Радник 7, Широки Бријег 6, Борац 6, Крупа (+1) 6, ГОШК 6, Сарајево (+1) 4, Слобода 4, Челик (+1) 3, Витез 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар