ПЛ: Тадић стријелац, Миливојевић трагичар! Пораз Арсенала!

Репрезентативац Србије Душан Тадић постигао је гол за Саутемптон у победи, 3:2, овог клуба над Вест Хемом у другом колу Премијер лиге.  Дошао у среду - у суботу победио Арсенал! Ако се по јутру дан познаје, ово ће бити још једна сезона Арсенала у којој бележе променљиве резултате из викенда у викенд.

Фудбал 20.08.2017 | 08:45
ПЛ: Тадић стријелац, Миливојевић трагичар! Пораз Арсенала!
Миливојевић поклонио победу Ливерпулу, гол Тадића! Фудбалери Ливерпула уписали прву победу у Премијер лиги, док је Саутемптон са "креча" тукао Вест Хем.

Са друге стране, Ливерпул је победио Кристал Палас са 1:0, а трагичар приликом гола Садија Манеа био је Лука Миливојевић који је погрешио близу свог гола.

Када је реч о Тадићу, крило Саутемптона је у 38. минуту постигао гол из пенала.

"Свеци" су до предности дошли у 11. минуту када је Маноло Габијадини на асистенцију Нејтана Редмонда затресао мрежу. 

Преко Тадића су дуплирали салдо, али је уследио хладан туш у 45. минуту када је Ћићарито постигао гол. Исти играч уписао се на семафор у 74. минуту и чинило се да ће то бити коначан резултат. 

Ипак у надокнади времена уследио је нови пенал за Саутемптон, а сада га је реализовао Чарли Остин који тако доноси сва три бода "Свракама". 

Вортфорд је славио у гостима против Бормута са 2:0, а оба гола постигли су у другом полувремену, прво Чарлинсон у 73. минуту, па потом Капу у 86. 

Вест Бром се пробудио до другог места на табели, пошто је остварио другу победу у исто толико мечева. Сада су као гости били бољи од Барнлија, а једини погодак на мечу постиго је Робсон Кану. 

Тријумф је остварио и Лестер који је пред својом публиком са 2:0 славио против Брајтона.

Не нарочито квалитетан меч, али са доста шанси, гледали смо на "Енфилду" између Кристал Паласа и Ливерпула, а на крају га је решила једна грешка...

Лука Миливојевић је био неопрезан у 73. минуту, чудно се одбила лопта од њега када је хтео да је избаци из свог казненог простора, па је стигла до Садија Манеа који је рутинском реализацијом донео свом тиму прву победу у овој сезони.

Штета за српског репрезентативца који је пре тога одиграо веома добар меч, али већ сада се види да му не одговара систем Франка де Бура, као што јесте Сема Алердајса.

Ливерпул се вероватно у финишу меча сетио како је у прошлом колу у надокнади просуо бодове против Вотфорда, али уместо панике они су били ти који су стварали шансе...

Редом су Салах, Соланке и Вајналдум претили, али је Вејн Хенеси успео да остане на једном примљеном голу, али његов Кристал Палас и даље чека прве бодове у сезони.

ЛИВЕРПУЛ - КРИСТАЛ ПАЛАС 1:0 (0:0)

Саутемптон је успео да прокоцка предност од два гола разлике док је имао и играча више од Вест Хема, који је остао на десеторици након "лактања" Марка Арнаутовића, коју су им донели Маноло Габијадини у 11. и Душан Тадић у 38. минуту из пенала.

Тада је на сцену ступио Хавијер Ернандез "Чичарито" и у свом стилу постигао нова два гола у Премијер лиги, након одбитака Фрејзера Форстера у 45. и 74. минуту.

Победу су ипак уписали у надокнади времена (3:2), опет са пенала, који је овога пута прецизно извео Чарли Остин, иако је на терену био и српски репрезентативац.

Минималан тријумф остварио је Вест Бромвич голом Хала Робсона-Кануа против "звезда прошлог кола" Барнлија (1:0), док су нешто убедљивије тријумфе уписали Вотфорд против Борнмута (2:0) погоцима Ричарлисона и Капуа, односно Лестер против Брајтона (2:0) уз рани гол Оказакија, и каснију потврду голом новајлије Мегвајера у 54. минуту.

Стоук и Арсенал грешили су и грешили у првом полувремену меча на "Бет365 стадиону", али и поред тога улазили у прилике, да би тек у првој озбиљнијој акцији наставка утакмице виђен и погодак који је одлучио победника овог дуела завршеног резултатом 1:0 за црвено-беле.

Била је то лепа акција помало заборављеног Саида Берахина и његовог новог саиграча Хесеа Родригеза коју је шпански фудбалер завршио одмереним ударцем у даљи угао...

Занимљиво је да је Хесе у Стоуку тек од среде, када је договорена његова позајмица из Пари сен Жермена, а већ у суботу је успео да постигне први гол за клуб, и то против Арсенала, за прве бодове тима Марка Хјуза.

Арсен Венгер је морао да мења, па је по обичају на терен послао "дежурног резервисту" Оливијеа Жируа који је одмах почео да учествује у игри и доприноси, али не и да постигне гол, што је успело за руком његовом сународнику и партнеру из напада Александру Лаказету, али је тај погодак поништен након сигнализације помоћног судије.

Играо се 72. минут када је лопта стигла до Лаказета, он ју је рефлексно "закуцао" у мрежу, али је голману Батленду био ближи "за пету" од Рајана Шоукроса.

Чини се, оправдано, иако је све то било веома близу и питање да ли би и ВАР помогао.

Покушао је Арсенал и са Волкотом и Ивобијем, практично је остао само са Ароном Рамзијем на средини терена, што није дало нарочитог ефекта на игру његовог тима који је данас играо превише нервозно и није успео да контролише темпо меча иако су имали чак 80% лопту у својим ногама.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 2. КОЛО РЕЗУЛТАТИ:

Свонси - Манчестер јунајтед 0:4 (0:1)
/Баји 45, Лукаку 80, Погба 82, Марсијал 84/

Борнмут - Вотфорд 0:2 (0:0)
/Ричарлисон 73, Капу 86/

Лестер - Брајтон 2:0 (1:0)
/Оказаки 1, Мегвајр 54/

Саутемптон - Вест Хем 3:2 (2:1)
/Габијадини 11, Тадић 38п, Остин 90+1п - Чичарито 45, 74/

Барнли - ВБА 0:1 (0:0)
/Робсон-Кану 71/

Ливерпул - Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Мане 73/

Стоук - Арсенал 1:0 (0:0)
/Хесе 47/

у недељу:

Хадерсфилд - Њукасл (14.30)
Тотенхем - Челси (17.00)

у понедељак:

Манчестер сити - Евертон (21.00)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар