Какве везе имају Нејмар и Стефан Пено?

Како је Нејмаров трансфер утицао на одлазак Стефана Пена у Албу? Досад неиспричана прича. . .

Кошарка 19.08.2017 | 09:30
Какве везе имају Нејмар и Стефан Пено?
Талентовани српски плејмејкер Стефан Пено окренуо је нови лист у каријери и одлучио да своју срећу окуша у Алби. У Берлину је нешто више од недељу дана, уселио се у свој нови стан и започео припреме за нову сезону у понедељак.

Мада је његов трансфер из Барселоне у Берлин договорен још пре готово месец дана, из немачког клуба још није стигла званична објава да је Стефан Пено нови играч Албатроса, што је навијаче помало збунило и на тренутак уплашило. Новинари берлинског дневног листа Моргенпост позабавили су се овом темом, у покушају да реше мистерију.

"Потписао сам уговор на три године", потврдно ће Пено, уз напомену:

"Тренер Аито Гарсија Ренесес ми савршено одговара".

Спортски директор Албе Химар Оједа био је упитан да ли постоји и каква проблематика уПеновом трансферу из Барсе?

"Уговор између Стефана и клуба постоји и све је у савршеном реду", тврди Оједа и открива да у споразуму с Барселоном постоји клаузула по којој би Пено могао да се врати у Блауграну уколико буде остварио жељени напредак.

Међутим, шта је то што још „кочи“ Пена?

Колеге из Немачке пронашле су одговор. Наиме, за све је „крив“ Нејмаров вртоглави трансфер у Пари Сен Жермен! Он и 222.000.000 евра, колико је ПСЖ издвојио за Бразилца. Наиме, разлог лежи у томе што је Барселонин директор Марко Балди био преокупиранНејмаровим трансфером и силним новчаницама које су агенти нове десетке Светаца донели како би откупили његов уговор. Балди је, иначе, човек задужен за све трансфере у клубу, без обзира да ли су фудбалски, кошаркашки, рукометни... Кроз његове руке пролазе сви папири и он одобрава све послове.

И то је, ето, разлог зашто је Пенов трансфер остављен по страни. Обе стране уверавају да проблема нема и да ће сви потребни папири пристићи на праву адресу врло брзо. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар