Матић чудовиште! Зашто Ливерпул нема таквог?!

Он и Лукаку - довољно за титулу! Џерард, Лескот, Џенас. . . Пљуште похвале на рачун новог везисте Манчестер јунајтеда!

Фудбал 17.08.2017 | 22:15
Матић чудовиште! Зашто Ливерпул нема таквог?!
Звер. Чудовиште. Спајдермен.

Вратио се.

Комплименти каквим је Жозе Мурињо још пре три частио Немању Матића поново су актуелни. Апсолутно заслужено, јер је српски репрезентативац одушевио комплетну енглеску јавност већ на првенственој премијери у дресу Манчестер јунајтеда.

Пљуште похвале на његов рачун, одмах после меча са Вест Хемом огласили су се, између осталих, Мартин Кион, Алан Пардју, Гери Невил, Грем Сунес, а да су Црвени ђаволи погодили у центар његовим ангажманом сматра и још једна легенда Премијер лиге -Стивен Џерард.

„Нећу да вам дајем повода за наслове, али сам велики обожавалац Матића. Гледао сам га у недељу и чини ми се да је управо он онај део слагалице потребан Мурињу“, описао је некадашњи капитен Ливерпула партију доскорашњег првотимца Челсија на Олд Трафорду.

Све то, жалећи што његов тим вапи за таквим типом играча.

„Немамо природног центрланог везисту, способног да држи целу средину терена. Џордан Хендерсон је одрадио фантастичан посао прошле сезоне, али га сад муче повреде. Ту је и Емре Џан, али обојица су више „осмице“, прете около или у казненом простору. Сматрам да би Вајналдум, Хендерсон и Џан имали користи ако би иза себе, на позицији задњег везног дејствовало чудовиште, спремно да „покида“ игру ривала и омогући Ливерпулу да до изражаја дође толики број офанзиваца. Што се Манчестера тиче, Лукаку је већ доказан у овој лиги, а Матић је фантастично појачање. Да ли је то довољно за титулу? Сигурно“, оценио је Стивен Џерард.

На сличан начин, похвално наравно, ређа комплименте и Џолион Лескот, некадашњи дефанзивац Манчестер Ситија, Евертона, Астон Виле.

„Задовољан сам што га је Челси пустио у Манчестер. На првом месту, изненадио сам се што га уопште продају, али ми је драго што му Плавци нису забранили да пређе у онај тим који је сам желео, макар то био ривал за трофеје. Што се тиче послова завршених у досадашњем току прелазног рока, чини ми се да је Јунајтед вукао најбоље потезе. Купили су оне играче који су им били потребни, што је Матић доказао већ у првом колу. Иако је Лукаку дао два гола, Немања је био изузетан и сигуран сам да ће током сезоне константно играти на истом нивоу“, појаснио је бивши репрезентативац Енглеске.

Његов некадашњи саиграч из државног тима, Џермејн Џенас, сложан је у оцени да су Црвени ђаволи можда и први кандидати да освоје шампионски пехар.

„Мислио сам да је Матић сјајан, а заправио је дао неизмеран допринос победи над Вест Хемом. Ослободио је Пола Погбу, захваљујући Немањи, Француз је играо ближе противничком голу него раније. Ако је ово најава онога што је Мурињо припремио, чини ми се да би остатак Премијер лиге требало да се плаши поменутог тандема на средини терена. Обојица делују тако моћно“, додао је бивши члан Нотингем Фореста, Њукасла, Тотенхама и Квинс Парк Рендерса.

Иначе, Манчестер јунајтед у суботу од 13.30 у другом колу Премијер лиге гостује Свонсију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар