Анализа - ЛЕ: Велика дилема Владана Милојевића!

Као у Прагу, опет се ломи на крилној позицији, на једној страни је вансеријска брзина, а на другој марљивост и искуство.

Фудбал 17.08.2017 | 09:45
Анализа - ЛЕ: Велика дилема Владана Милојевића!
Као да је временска машина стала и као да се пред очима Владана Милојевића понављају сцене и дилеме уочи утакмице са Спартом. Играчи и стручни штаб Црвене звезде кренули су пут Краснодара, али шефа  стручног штаба српског вицешампиона мори брига - или боље рећи слатка дилема - као да је челична птица запловила ка Златном граду где га чека искушење на култној Летни. Баш идентиччна мука која би у случају доброг решавања могла да резултира групном фазом Лиге Европе.

Било би добро и да се повратку из Русије Владан Милојевић осећа, ако не исто, онда бар приближно. То ће значити да су из Русије понели озбиљно добар резултат... Већ дуго је извесно да ће тим српског вицешампиона изгледати другачије него пре две седмице. Повреда Бранка Јовичића лишила је црвено-беле моторичких и агресивних способности некадашњег члана Амкара, уједно и распарала два тандема која су почела да се назиру. 

Овог пута Мичел Доналд ће у манверу, уместо са Јовичићем,  играти са старим парњакомДамијаном Ле Талеком. А померање Француза у маневар, јер је процењено да је Урош Рачић сувише зелен, имаће за последицу и другачији изглед штоперске линије. Да, Савић - Ле Талек је комбинација коју је отворила сеф почетних успеха Владана Милојевића на клупи Црвене звезде. Удруженим радом син легндарног голгетера и Француз који је почео да подсећа на вишебојца из првих београдских дана поништили су репутацију и тржишну вредностЛафате, Марка Јанка и Јулиша... Сада ће Савић у сарадњи са младим Бабићем имати задатак да из лежишта и комфора избаци Игњатијева, а затим и опасне офанзивне маневристе попутВандерсона, Переире и Клаесона...

Међутим, то је све познато. Главна брига Владана Милојевића смештена је на левом крилу. Баш као у Прагу. Опет се ломи између Немање Милића и Немање Радоњића. 

Гледајући принципе Владана Милојевића почетна предност је на страни искуснијег ђака омладинске школе ОФК Београда. Прави тимски играч, марљиви мрав који ће увек потурити леђа за добробит екипе. На уштрб тога да на публику оставља крајње просечан учинакМилић је тај који ће да се побије, да испрати играча, да савршено прецизно испрати играча у дефанзиви. А Звезди је на супермодерном стадиону у Краснодару најмање потребан утисак. Само голи резултат. Све набројано је Милићева предност у односу на непредвидивог Немању Радоњића.

Суперсонични Нишлија је права јужњака жива ватра која може да опече ривала, али и да спржи прсте сопственом тренеру. Али та непредвидивост, игра брзине која не трпи шаблоне,Немању Радоњића чини уникатом. Показали су то бројни потези на почетку мандата у црвено-белом дресу, мада је јасно да Радоњић још није "спустио мушицу". За шест утакмица у црвено-белом дресу ушао је у четири колосалне и две полушансе. Учинак је нула голова. На томе му нико не замера у свлачионици и клубу, свесни да трансформација шашавог детета у мушкарца није тако лака. Нити је тако кратка... Али може да се убрза једном оваквом утакмицом... Посебно ако Краснодар почне да губи нити игре и оставља много простора. Све ће бити нацртано за Немању Радоњића да постане јунак.

Једна прецизна лопта Гелора Канге, убрзавање као да је избачен из катапулта и бег по левој страни. Тамо где је екипа Краснодара можда и најтања. Питање је само да ли јеМилојевић спреман да прихвати такав ризик и оптерећење пребаци на леђа момка који је тек прошле године померио каријеру са мртве тачке. Дакле, са оваквим изазовима се није сусретао, мада је за овакве и јаче изазове рођен, предоређен је  да буде "спејс шатл" који ту уникатну црту може да покаже баш у Краснодаровом свемирском броду.

Много аргумената и на једној и на другој страни. И велика дилема Владана Милојевића. Видело се то и по последњим тренинзима током којих је стално ротирао Милића и Радоњића. Имаће о чему да размишља Звездин стратег током трочасовног лета за Краснодар.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар