ЛШ: Ливерпул, ЦСКА и Апоел на прагу групне фазе!

Апоел згазио Славију за десет минута! Какав лоб Алонефтиса! ФЦСБ одолео усред Лисабона и одиграо 0:0! Хоф је зелен за Црвене, Ливерпул закорачио у Лигу шампиона! Каква несрећа за Сулејманија и Бојсе. . .  Хофенхајм платио скупу цену, сва срећа света уз ЦСКА.

Фудбал 15.08.2017 | 23:00
ЛШ: Ливерпул, ЦСКА и Апоел на прагу групне фазе!
Мушема се поново завијорила у Никозији, а лепршаће и у групној фази Лиге шампиона! Тако бар делује после првих утакмица плеј-офа за елитно такмичење, где је Апоел згазио прашку Славију и славио резулатом 2:0!

Колика је разлика између кипарског и чешког клупског фудбала можда најбоље потврђује чињеница да је Апоелу било потребно свега уводних десет минута утакмице како би стигао до резултата који готово да гарантује оверавање улазнице за групну фазу и озбиљан прилив новца! 

Код оба поготка прсте је умешао Ебесилио, коме није било тешко да у две врло добре акције пошаље употребљиве лопте саиграчима и натера их да се прославе против немоћних чешких црвено-белих.

Прво је Игор де Камарго пронашао пут до гола, када је после корнера с леве стране одлично утрчао право у петерац противника, искористио поспаност одбрамбене линије и поставио десну ногу како би лопту спровео до мреже.

Нису гости из Прага стигли ни да се опораве од почетног шока, а већ су били у тоталном нокдауну! Опет је Ебесилио конструисао акцију и онда препустио позорницу Ефстатиосу Алонефтису, који је показао да и у 34. години живота има виц и машту за праву фудбалску мајсторију. Односно, лоб ударац који би врло лако могао да заврши на телевизијским шпицама и, без сумње, може да конкурише за најлепши потез последње елиминационе фазе.

Морални победник вечери је ФЦСБ! Посрнули румунски гигант претрпео је жесток притисак насред стадиона Жозе Алваладе у Лисабону, али је успео да се извуче против нападачки оријентисаног Спортинга, упркос томе што је завршних десет минута утакмице одиграо без Михаја Пинцилија, који је поцрвенео после другог жутог картона. Оно што је много важније јесте коначни резултат утакмице, а он гласи - 0:0.

Спортинг је ударао из свих оружја, нападао ФЦСБ практично свих 90 минута, иако се гост из Букурешта није искључиво бранио. Али, резултат на семафору није се мењао. 

Помало невероватно делује, али ФЦСБ је добрим делом утакмице био и равноправан противник Спортингу, због чега је можда и више заслужио овакав исход, који гарантује и најављује жустру борбу за Лигу шампиона у реваншу.

Биће лудница. 

Ливерпул се враћа певајући из Немачке. Са победом од 2:1 која је велика као кућа с обзиром на развој ситуације на терену и чињеницу да га очекује реванш пред својим навијачима. Хофенхајм је платио скупу цену неискуству и промашајима...  Ливерпул је са два индивидуална потеза решио питање победника, а вероватно и пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Дао је Хофенхајм све од себе да први пут заигра у елитном рангу континенталног фудбала, представио се у добром светлу, играо добро, али и показао да је зелен за тимове Ливерпуловог калибра. Са два гола минуса пред пут на Енфилд, Хофенхајм је отписан и цполако може да се спрема за играње у Лиги Ебвропе.

А ко зна шта би било да је Андреј Крамарић искористио пенал у 12. минуту...

Хофенхајму је припао старт меча, био је офанзивнији и бољи ривал. Судија је једном опростио пенал Ловрену после играња руком, али други пут није после прекршаја над Гнабријем. Крамарић је преузео одговорност и опалио пенал као поечтник. По средини гола?! Што је био лак плен за Мињолеа...

Пропуштена шанса мало убила ентузијазам домаћих и дала крила гостима који су до воиђства дошли мајсторским голом Александра Арнолда из салободног ударца у 35. минуту. После тога је све било лакше за Редсе.

Неискусни Хоф се унервозио и изгубио препознатљиву игру, а Ливерпул је чекао и дочекао шансу за још један фаталан ударац. Овај пут, уз много среће. Милнер је центерирао после контранпада, а лопта је закачила Нортвајта таман толико да промени смер и заврши под пречком Баумановог гола.

Ипак, било би неправедно да се Ливерпул вратио кући са 2:0. Заслужио је Хофенхајм да постигне гол и успео је у 88. минуту. Резервиста Ут је побегао Ловрену и постигао гол какве-такве наде пред реванш на Енфилду. У надокнади времена је Хубнер имао сјајну шансу главом за изједначење. Хофенхајм је платио цех неискуству и промашајима, а тешко је очекивати да ће Ливерпул прокоцкати овакву предност у реваншу. Шансу у тиму Ливерпула је у финишу меча добио и наш Марко Грујић који је заменио Манеа у 89 минуту.

Попут Хофенхајма, среће није имао ни домаћин у Берну. Јанг Бојс је заслужио победу над ЦСКА, а на крају је у надокнади времена доживео минималан пораз - 0:1. Московљани су уз много среће успели да се спасу пораза и да чак на крају тријумфују трагикомичним аутоголом Касима извуку са ремијем без голова пред реванш у Москви.

Миралем Сулејмани је био неухватљив за одбрану Армејаца вечерас. бежао им је како је хтео, али му је недостајао завршни ударац. Сјајну игру је девалвирао скупим промашајима. Само у првом полувремену је могао да постигне три гола! Једном је тукао изнад пречке, а два пута није успео да захвати лопту главом како је требало у идеалним позицијама. У наставку је Акинфејев спасавао Армејце испред покушаја Ороа, Бертонеа и Сулејманија, да би у надокнади времена Касим постигао невероватан аутогол. 

ПЛЕЈ-ОФ ЛИГЕ ШАМПИОНА - први мечеви

Уторак:

Карабаг - Копенхаген 1:0 (1:0)
/Мадатов 25/

АПОЕЛ - Славија Праг 2:0 (2:0)
/Де Камарго 2, Алонефтис 10/

Хофенхајм - Ливерпул 1:2 (0:1)
/Ут 87 - Александар-Арнолд 35, Милнер 74/

Спортинг Лисабон - ФЦСБ 0:0

Јанг Бојс - ЦСКА Москва 0:1 (0:0)
/Касим 90+2аг/

Среда:

20.45 Башакшехир - Севиља
20.45 Селтик - Астана
20.45 Хапоел Бер Шева - Марибор
20.45 Наполи - Ница
20.45 Олимпијакос - Ријека

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар