СП: Шведска поново кобна за "змајеве"!

Репрезентација БиХ поразом од Шведске 88:72 закомпликовала себи ситуацију у претквалификацијама за Свјетско првенство.

Кошарка 12.08.2017 | 23:30
СП: Шведска поново кобна за "змајеве"!
Репрезентација БиХ доживјела је други пораз у Групи А претквалификација за Свјетско првенство, а поново је боља била Шведска.

Кошаркаши Шведске заслужено су уписали побједу 88:72 против "змајева" који су били далеко од игре какву су пружили у прошлом колу против Јерменије.

Селекција БиХ жељела је да оствари трећи узастопни тријумф и реваншира се Швеђанима за пораз 81:73 у првом колу претквалификација, међутим, сада има два пораза и две побједе, али и лошији скор са Швеђанима па се налази на трећем мјесту у Групи А.

Лидер је селекција Јерменије која је вечерас као гост савладала Словачку резултатом 92:78.

Упркос доброј атмосфери у зеничкој Арени гдје је било присутно око 5000 гледалаца, бх. кошаркаши нису пружили игру каква се од њих очекивала.

Шведски кошаркаши лимитирали су Џанана Мусу на 12 поена, а ни остатак екипе није поновио издање из Скендерије прије неколико дана. 

Тада су одличну партију пружили Сејфић и Хасандић, међутим ове вечери оне су изостале, тек су Врабац са десет и Томић са 11 поена били донекле расположени.

Највећи проблем била је одбрана, посебно на плејмејкеру Масамби, који је погађао из свих позиција, али и разигравао своје саиграче.

Масамба је био најефикаснији са 20 постигнутих поена, а слиједе Ериксон са 15 и Гадефирс са 13.

Кренули су "змајеви" добро и имали пет поена предности, међутим почетком друге четвртине Шведска је стигла до вођства које се захваљујући лошој игри "змајева" у одбрани крајем друге четвртине повећало на "плус 8".

На старту трећег периода Шведска је стигла до двоцифрене предности, а ни помоћ публике на старту посљедње четвртине није помогла "змајевима".

Много лоших потеза виђено је од момака у бијелим дресовима, уз видљиву нервозу Мусе којег је Вујошевић у пар наврата, чак и када се ломио резултат остављао на клупи.

Селектор БиХ ипак је на свом посљедњем тајм ауту покушао да утјеши своје играче истичући да је пораз нормална ствар и да су остале још двије утакмице претквалификација.

Послије пораза 88:72 репрезентација БиХ мора у сљедећем колу у сриједу да побиједи Словачку у гостима и тако задржи шансе да као једна од двије првопласиране екипе избори пласман у квалификације.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гоги

13.08.2017 12:44

Босанци и кошарка?Аматери,без талента...и оно мало њих што игра за Србију у Србији научило да игра кошарку....

ОДГОВОРИТЕ