Ред Бул: Ваздушни тунел крив за лоше резултате!

Челници Ред Була криве тестове у ваздушном тунелу за слабе резултате у текућој сезони Формуле 1.

Остали спортови 11.08.2017 | 15:30
Ред Бул: Ваздушни тунел крив за лоше резултате!
Очекивало се да аустријски тим буде можда и најјачи ове сезоне, због увођења нови правила за аеродинамику болида, али ипак гледа у леђа Мерцедесу и Ферарију.

Ред Бул је открио да неки делови не функционишу на стази на начин на који су функционисали током симулације у фабрици, иако је директор тима Кристијан Хорнер у јуну рекао да су ти проблеми решени.

"Направили смо корак уназад, ствари се не подударају са оним што видимо на стази. Пре свега је проблем у ваздушном тунелу, због кога смо мало залутали. резултати које смо добијали у тунелу, који су били веома поуздани у одређеним сегментима, али се разликују од оних на стази. Велики проблем који одједном имамо са овим болидом је да је много шири, много већи, а наш тунел је прилично осетљив на то. То нас је коштало око два, два и по месеца. Наравно да смо радили непрестано да надокнадимо то време, али ни остали тимови не стоје у месту", рекао је Хорнер.

После 11 трка Ред Бул је трећи у поретку конструктора са 184 бода, далеко иза Ферарија (318) и Мерцедеса (357). Највише бодова освојио је Данијел Рикардо који је са 117 четврти у поретку возача, а остварио је једну победу, у Азербејџану.

Сезона у Ф1 наставља се 27. августа Великом наградом Белгије на легендарној стази Спа-Франкошам.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар