Тужна љубавна прича бивше Југе

Када се спомену љубав и музика многи ће одмах у сећање дозвати никад превазиђени албум "Дневник једне љубави", који су 1973. године заједно осмислили и снимили Јосипа Лисац и Карло Метикош не би ли овековечили своју љубав, отпочету две године раније.

Регион 05.08.2017 | 21:36
Тужна љубавна прича бивше Југе
И, заиста, овај њихов "дневник" је до данас остао класик и албум ком се многи враћају, а нове генерације тек откривају, што га чини вечно живим, као и, уосталом, Јосипина љубав, која се није угасила оног децембра 1991. године, када је Карло преминуо од последица инфаркта. Она и данас, скоро три деценије касније, сваки концерт посвећује њему и пева за њега.

Генерације су одрастале уз њихову љубав и две деценије помно пратиле сав онај креативни занос који је настајао као њен продукт, тако да нешто старијим генерацијама није непознаница то да су се Јосипа и Карло срели практично филмски, тако што су им се погледи задржали једно на другом, а све остало је историја.



Ипак, оно што многи не знају је то да је певачица била опчињена Метикошем годинама пре него што су се упознали.

У једном итнервјуу, он је открио да је Јосипа као девојчица често долазила под прозор непознате особе и нетремице гледала у њега очекујући да ће се Карло, тада у свету познат као "Мет Колинс", однекуд појавити, али би се увек разочарано враћала трамвајем кући. Испоставило се да је информација о томе где он живи била погрешна.

Ипак, Јосипа и Карло су се срели баш онда када је било време за то, онда када су били спремни једно другом да подаре љубав, а тиме и свима нама песме које никада неће бити старе.



(Пулсонлине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тиме

06.08.2017 03:13

Зна ли се сто је Карла стрефило срце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

06.08.2017 05:59

Имао, срцаних проблема. Де сад мало доказуј ово или оно, као да је битно. Вама је у свему теорија завјере. Није срце, предозирао се, а мозда је имао и ХИВ... настави ти даље паметњаковицу болесни.