Свјетско првенство почело неуспјехом за Србију!

Амела Терзић трчала тактички лоше и заузела претпоследње место у изузетно брзој квалификационој групи на 1. 500 метара.  Анић 20 центиметара од финала! Репрезентативац Србије подбацио у квалификацијама скока у даљ на СП у Лондону, али је ипак имао шансу да оствари успех.

Остали спортови 04.08.2017 | 21:15
Свјетско првенство почело неуспјехом за Србију!
Светско првенство у атлетици свечано је отворено у петак увече на Олимпијском стадиону у Лондону, а Србија је имала представника у једној од првих дисциплина.

Била је то Амела Терзић, која је подбацила у квалификацијама на 1.500 метара и остала далеко од пласмана у полуфинале.

У веома квалитетној групи, са сјајном Етиопљанком Гензебе Дибабом и Јужноафриканком Кастер Семењом, заузела је 12. место у конкуренцији 13 атлетичарки које су завршиле трку.

Амела је одмах запала у проблеме, јер је дозволила да је ривалке затворе у унутрашњој стази, а већ половином трке је потпуно изгубила корак са групом и тако деморалисана није била кадра да ухвати прикључак.

Прошла је кроз циљ у времену 4:08,55 минута, што је за више од две секунде спорије од њеног најбољег остварења у 2017. години.

Првих шест, које су по пласману отишле у полуфинале, трчале су између 4:02,7 и 4:03,7 минута.

Ово је за Амелу још један неуспех на великим такмичењима, после 34. места на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Пре две године је на СП у Пекингу имала укупно 10. време у полуфиналу, али се због пропозиција на крају није нашла међу 12 најбољих, у финалној трци.

Овог пута има бољи резултат од првих шест у другој квалификационој групи, али шта јој то вреди...

Анић 20 центиметара од финала! Репрезентативац Србије подбацио у квалификацијама скока у даљ на СП у Лондону, али је ипак имао шансу да оствари успех.

Лазар Анић веровао је пре почетка Светског првенства да може да прескочи 8,05 метара и тако испуни норму за пласман у финале, али је квалификације завршио тек са 23. резултатом и опростио се од даљег такмичења.

Репрезентативац Србије имао је на располагању три покушаја да оствари што бољи резултат и нађе се међу 12 најбољих од 32 учесника.

Прво је преступио, затим прескочио 7,34 и коначно 7,71 метара.

За финале је било довољан резултат 7,91 метара, колико је имао Аустралијанац Фабрис Лапјер на 12. месту. Најбољи скок имао је Чех Радек Јушка (8,24), а поред њега су још седморица скочила преко осам метара.

Занимљиво је да је елиминисан и олимпијски шампион из Рија, Американац Џеф Хендерсон (7,84).

Анић је крајем маја у Словенској Бистрици "летео" 8,15 метара, додуше уз максимални дозвољени ветар у леђа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар