ГП: Србија преко Италије до полуфинала с првог мјеста!

Одбојкашка репрезентација Србије победила је Италију са 3:1 (25:18, 25:19, 16:25, 27:25) и са првог места у групи пласирала се у полуфинале Гранд Прија.  Екипа Зорана Терзића победом над Италијом обезбедила прво место у групи К завршног турнира Гран прија у Нанђингу.

Остали спортови 04.08.2017 | 12:00
ГП: Србија преко Италије до полуфинала с првог мјеста!
Србија је још у четвртак, после победе Италијанки над селекцијом САД, обезбедила полуфинале, па је данашњи меч одлучивао о првом месту у Групи К.

Изабранице Зорана Терзића ће у полуфиналу играти против другопласирана екипе из Групе Ј у којој су Кина, Бразил и Холандија.

Најефикаснија у мечу била је Тијана Бошковић са 16 поена, Ана Бјелица је поентирала 12 пута, док је Бојана Миленковић уписала 10 поена. 



Одбојкашице Србије одрадиле су добар посао у групи К завршног турнира Гран прија у Нанђингу. Уписале су и други тријумф и као првопласирана екипа избориле пласман у полуфинале Фајнал сикса.

Изабранице селектора Зорана Терзића у другом мечу су победиле Италију резултатом 3:1, по сетовима 25:18, 25:19, 16:25, 27:25.

Србија је, слично као на мечу против екипе САД убедљиво добила прва два сета, а онда опет пала у игри, и изгубила наредни. Била је на корак да понови сценарио из првог меча, када је остварила тријумф у максималних пет сетова, али су се тргле у финишу четвртог.

Италијанке су имале предност од четири поена (22:18), када је Србија жестоко узвратила и серијом 6:0 стигла до преокрета (24:22). То је учинила пошто је селектор Зоран Терзић због приговора зарадио жути картон. Италија је накратко успела да одржи наду, али су Српкиње потом задале завршни ударац.



Најефикасније у редовима српског тима, у којем су одмарале Бранкица Михајловић и Сања Малагурски, биле су Тијана Бошковић са 16 поена, Ана Бјелица уписала је 12, Бојана Миленковић 10, а Стефана Вељковић девет.

Код Италијанки најубедљивија је била Индре Сорокаите са 22 поена.

Србија ће сутра од 14 часова по средњеевропском играти полуфинале у Нанђингу, али ће имена другопласираног ривала из групе Ј сазнати касније тек после другог меча данашњег дана у којем се састају Кина и Холандија.

У тој групи наступа и селекција Бразила, која је такође у игри за друго место. Пред одлучујући меч на табели води Кина са 3 бода, испред Бразила, који има два, и Холандије која је освојила један бод.

Прво полуфинале на програму је у суботу од девет часова по средњеевропском времену и у њему ће се састати првопласирана екипа групе Ј  и другопласирана из групе К, односно Италија, док је финале заказано за недељу од 14 сати.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар