Тим: И даље смо предалеко од ''Фантастичне четворке''!

Доминик Тим, седми тенисер света, верује да његове вршњаке и њега чека дуг пут како би могли да дођу до прилике да угрозе 'Фантастичну четворку'.

Тенис 07.08.2017 | 10:30
Тим: И даље смо предалеко од ''Фантастичне четворке''!
"Сматрам да морамо да добијемо још много мечева и освојимо много титула да бисмо заслужили да нас људи тако ословљавају, да нас виде као 'следећу велику ствар у тенису'. Истовремено, они су и даље превише доминантни", каже Тим.

Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал доминирају светским тенисом готово деценију и по, а у међувремену се њиховом друштву делимично прикључио и тренутно најбољих играч планете Енди Мари.

"У сваком случају, лепо је чути такве приче, али заиста мислим да смо још увек јако далеко од њих. Ту мислим на себе, али и на Александера Зверева (осмог играча на АТП листи). Доста је необично и неуобичајено да имате таква четири играча у једној генерацији, ери".

Аустријанац игра све боље и константније, ове сезоне поражен је у финалу Мадрида од Надала, али му се потом осветио на путу до полуфинала Рима, где га је 'почистио' Ђоковић у полуфиналу, али – и њему је вратио 'дуг' убрзо, за пролаз у полуфинале Ролан Гароса, његово прво на неком од четири највећа турнира.

"Али, мислим и да се ситуација делимично поправила за нас младе у последњих сезону, две... Било је одређених турнира где смо успели да направимо резултат против њих, али да бисте освојили Гренд Слем или Мастерс обично је потребно да победи двојицу од њих четворице заредом. То је нешто што је веома тешко извести, а уједно и главни разлог зашто су остали играчи освојили тако мало великих титула", закључио је Доминик.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар