Сјајни низ траје: ДЕСЕТА медаља заредом!

"И ово је одличје и не можемо да жалимо", поручују српски ватерполисти из Будимпеште.

Остали спортови 29.07.2017 | 20:30
Сјајни низ траје: ДЕСЕТА медаља заредом!
Ни Светско првенство у Мађарској неће проћи без Србије на подијуму!

Ватерполо репрезентација наше земље освојила је бронзу победом над Грчком и тако обезбедила десето узастопно одличје. Низ "делфина" траје од лета 2014. и овако је стваран по годинама:

2014.

Светска лига (Дубаи)
Европско првенство (Будимпешта)
Светски куп (Алмати)

2015.

Светска лига (Бергамо)
Светско првенство (Казањ)

2016.

Европско првенство (Београд)
Светска лига (Хуејџоу)
Олимпијске игре (Рио)

2017.

Светска лига (Руза)
Светско првенство (Будимпешта)

До турнира на "Алфред Хајошу" и пораза од Хрватске, све медаље биле су златне. Ово лето завршено је бронзаним одличјем, на велику радост навијача, али и играча, који су у базену прославили успех у Мађарској.

"Утакмица као утакмица, не бих много коментарисао. Важно је да смо после пораза успели да се дигнемо, да смо показали снагу. Могу да будем поносан, да честитам момцима и да будем срећан што сам део овакве екипе. Медаља са Светског првенства није мала ствар. Чека нас још важних такмичења. Борићемо се, верујемо у себе и мислим да свако треба да верује", рекао је после утакмице Милан Алексић.

Његов дугогодишњи саиграч Душко Пијетловић такође је нагласио да ће му одличје око врата веома пријати.

"Нисмо разочарани, јесмо изгубили, али морало је то да се деси. Међусобно смо се испричали, просто је морало да се то једно деси против Хрвата. Није ишла одбрана и изгубили смо, али смо данас доказали да је овај тим шампионски и да кад треба да се стисне - он се стисне и победи... Од Барселоне 2013 ниједном нисмо пропустили подијум. Лепо је освајати медаље. Не би била катастрофа ни да смо били четврти. Нормална је ствар да паднемо, само се надам да ћемо следеће године кренути и у нови олимпијски циклус, да се спремимо, да дижемо играче, екипу и да напредујемо кроз сваки следећи турнир".

У коментаришу утакмице, чувени центар рекао је да је Србија доказала да је бољи тим.

"На нама је било да се психолошки вратимо после тешког пораза, с обзиром на то да нисмо губили годинама. Победили смо прилично лагано, од старта се видело да екипа више жели победу, да смо квалитетнији и то смо доказали и до краја, иако се некако наместило да они некако лагано добијају те фаулове, а ми тешко".

Уз "кисео" осмех, Пијетловић је додао...

"Баш чудно је да је последњих 20 година, колико играм ватерполо, судија некако увек на страни других. Надам се да ће се то променити. Остаје горак укус када неко не дозвољава да се меч заврши мирније него што он претпоставља да треба да буде".

Сава Ранђеловић најавио је да неће кући као четврти и то је испунио. Као и Пијетловић, постигао је два гола у борби за бронзу.

Он је до Будимпеште освајао злато на СВАКОМ турниру за репрезентацију, а сада му искрено прија и бронза.

"Нисам навикао на бронзе, али сам презадовољан. Успели смо да се дигнемо после пораза, стварно бих честитао екипи на изванредној игри, пре свега у одбрани. Успели смо да одржимо предност од почетка до краја. И ово је медаља и срећни смо и не можемо да жалимо. Бити у прве три екипе на свету није мали успех. Рекли смо пре меча да нам је ово исто меч живота као и сваки прошли и тако је и било. Навијачи су улепшали све, било их је много, иако је било три поподне и велика врућина. Стварно савршено".

Немања Убовић, млађи српски центар, дебитовао је на великом турниру и освојио прво одличје са "А" селекцијом.

"Увек може боље, али пресрећан сам што смо завршили такмичење медаљом. Испоставило се да смо успели да се дигнемо после онаквог полуфинала и кренули смо од старта као да играмо за злато. Тако нам и сија ова медаља".

Гојко Пијетловић био је пред стативама од почетка до краја борбе за медаљу.

"Честитао бих момцима, стручном штабу, нисмо прекинули низ медаља. Није оно на шта смо навикли, али ово је успех, јер смо рекли да је свака медаља битна. Доста смо сигурно деловали, давали голове из игре... Лепо је кад турнир завршите победом", насмејао се искусни чувар мреже "делфина".

После напорног лета, пред ватерполистима су дани за одмор и предах. Пре растанка, вечерас ће на подијуму заокружити четворогодишњи циклус - ДЕСЕТОМ медаљом на ДЕСЕТОМ узастопном такмичењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар