Капитен слави и опомиње: Сами смо против СВИХ!

"Више не играмо само против противника у базену и што се пре навикнемо на то биће боље за нас", каже Филиповић после освајања бронзе у Будимпешти.

Остали спортови 29.07.2017 | 20:45
Капитен слави и опомиње: Сами смо против СВИХ!
Овог пута  - бронза!

Ватерполо репрезентација Србије, најдоминантнија екипа на свету, попеће се на подијум и на Светском првенству у Будимпешти, јер је у суботу, у борби за бронзу, поново савладала Грчку.

После меча, славља са навијачима и међусобног честитања, српски ватерполисти су насмејани стали пред новинаре, задовољни јер су остварили велики циљ и продужили континуитет освајања одличја.

Филип Филиповић, капитен "делфина", отворено је говорио и о третману репрезентације у Будимпешти, као и о њеном лету, које је "опет изнела сама"!

Подсетимо, ватерполисти су пре светске бронзе освојили и Светску лигу у Подмосковљу.

"Ето, успели смо. Можда и сигурно смо хтели сви више, али бронзана медаља није мала ствар. У спорту, као и у животу, треба бити изузетно скроман и захвалан. Ми треба да будемо захвални што смо направили успех и наставили континуитет. Ова медаља ће бити подстрек и опомена за наредни период".

Зашто опомена? Наслутиће се из следећих речи...

"Сачуваћемо све речи за нас, али ово је стварно срамно у ком правцу иде овај ватерполо, када против екипе Србије није доволно да се игра само у противничкој капици, већ морају и људи около да ураде све што могу да нас свргну са трона. Успели су, али замало, јер смо освојили медаљу и остварили циљ за ову годину. Честитке момцима и само стручном штабу. И ово лето смо, као и многе до сада, изнели сами".

На питање да ли сада жели да до краја каже све о незадовољству репрезентативаца, што је најавио уочи пута у Будимпешту, Филиповић је рекао "биће времена..."

"Нећемо да кваримо ову медаљу... Победили смо у борби за бронзу. Да смо имали иоле нормалне услове, мислим да би утакмица била завршена колико у другој четвртини, а не да се малтене до краја утакмице овако бранимо са играчем мање".

Колико је било тешко подићи екипу после пораза од Хрватске?

"Мени је било јако тешко, али с  обзиром на то да су момци махом сви зрели и јако позитивни по природи, мислим да ми је био много олакшан посао. Дигли смо се заједно, заједно падамо, уздижемо се и хвала им пуно. И њима и пре свега стручном штабу на медаљи. Ово је велика ствар, јер је настављен квалитет освајања медаља и то је најбитније. Важно је не изгубити нит и остати у врху".

Капитен је додао и...

"Показали смо да уз један пораз, највише себи, да ћемо у наредном олимпијском циклусу бити апсолутно сами, без много помоћи, тако да морамо да порадимо доста на себи, на психи, менталитету, да бисмо дочекали спремно све утакмице, јер ова екипа Србије више не игра само против противника у капици, како год се он звао. Сада је то мало и шира прича и сматрам да је овај тим довољно мудар, паметан и да морамо да надоградимо игру да не зависи ни од кога, већ само од себе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сампиони

29.07.2017 19:40

ви сте за нас сампиони...најбољи сте на свијету...мадјари највеци преваранти ове игре, судије навуку да хрвати побиједе, да би мадјарима било лаксе у финалу...е бас ми је драго сто су их хрвати накантали...

ОДГОВОРИТЕ