Па, није ни чудо што је страдао лакат...!

Последњу озбиљну повреду Новак Ђоковић је 2011. године када је против Хуана Мартина дел Потра у Дејвис купу покидао међуребарни мишић.

Тенис 29.07.2017 | 22:45
Па, није ни чудо што је страдао лакат...!
Ђоковић је тада паузирао месец дана, али се, за разлику од својих највећих ривала, није сусретао са дужом паузом.

Сада ће, због повреде лакта десне руке, морати да остави рекет на два месеца – саопштио је у среду да је сезона за њега завршена и да ће се вратити тек у јануару 2018. године.

Када се погледају статистички параметри, одлука је исправна, а један податак који осликава дуговечност српског играча, извор је и "замора материјала" – Новак је скоро 15 година професионалац, у каријери је одиграо 1.146 мечева ако се рачунају квалификације у раној фази каријере и наступио је на 51 узастопном Гренд слему!

Освојио је 68 титула, последњу у Истборну пре неколико недеља, а у мечевима који улазе у статистику има скор 783-163.

Сам је неколико пута признао да га бол у лакту прати већ годину и по дана, али је у једном тренутку схватио да више не може да игра на исти начин.

"Бог ми је повремено слао 'знакове' да имам проблем са лактом, било је периода када је било боље, али је на Вимблдону он ескалирао. Први пут од 2015. када се појавила повреда био сам имун на све лекове које сам узимао. До тада сам готово на сваком турниру играо под лековима", признао је Ђоковић.

Слободно време ће искористити да ради на телу и својој игри, што је његовим највећим ривалима помогло у више наврата. Рафаел Надал је због болних колена паузирао неколико пута, док је Роџер Федерер у 2017. години доживео праву ренесансу након вишемесечне паузе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар