Укусне шљиве за доручак

Прве шљиве су стигле и маме својом модроплавом бојом. С правом, јер се налазе на врху листе од 24 врсте воћа са најјачим антиоксидативним деловањем.

Здравље 26.07.2017 | 09:20
Укусне шљиве за доручак
ПРВЕ шљиве су стигле и маме својом модроплавом бојом. С правом, јер се налазе на врху листе од 24 врсте воћа са најјачим антиоксидативним деловањем. У нашем народу ово воће изузетно је распрострањено и омиљено. Можете да га једете у било које доба дана, па и ујутру.

За доручак можете да направите воћни јогурт са шљивама, тако што у обичан јогурт додате исецкане и ољуштене шљиве и мед по жељи. А уколико сами печете ражани хлеб, у припремљену смесу можете додати и до напола испечене шљиве у рерни. Пеку се на 200 степени док се не смежурају. Овако спремљен ражани хлеб врло је сладак, укусан и здрав.

При куповини шљива бирајте чврсте плодове, неоштећене и са петељком. Површина треба да им је мало замагљена, што показује да се са шљивама добро поступало. У фрижидеру могу да се чувају највише 3 дана јер брзо дозревају. Држите их посебно у папирнатој кеси, јер дозревајући ослобађају етилен који убрзава зрење осталог воћа и поврћа које се налази у фрижидеру. Извађене из фрижидера треба извесно време да одстоје на собној температури, јер им се на тај начин враћа максимум сочности и слаткоће.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар