Вода однијела десет живота

Урош Галић (24), настањен у Рибнику, удавио се у суботу на једном од два језера туристичког комплекса Балкана, код Мркоњић Града, а исти дан на другом крају БиХ током купања страдао је тридесетосмогодишњи С. Н. из Фојнице, који се удавио у Прокошком језеру.

Република Српска 23.07.2017 | 21:54
Вода однијела десет живота
Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град заједно са мртвозорником Дома здравља Мркоњић Град. Извршеним спољним прегледом тијела од стране мртвозорника установљено је да нема трагова који би упућивали на постојање елемената кривичног дјела.

Како се незванично сазнаје, младић из Рибника је пливао када је наједном потонуо. Купачи који су били на језеру су га извукли и покушали реанимирати, али нису успјели, а у међувремену је дошла и Хитна помоћ, али спаса није било. Када је у питању трагедија на Прокошком језеру, неколико младића чамцем се возило по језеру и скакало.

У једном тренутку, када су били на средини језера, преврнуо се чамац. Сви су почели пливати ка обали, а настрадали младић, који није знао пливати, кратко се задржао на мјесту гдје се преврнуо чамац, неколико пута је покушао изронити, након чега је нестао под водом.

На мјесто догађаја упућена је патрола полиције, као и рониоци из Зеничко-добојског кантона, који су ангажовани на тражењу тијела утопљеника.

Сезона купања у БиХ до сада је однијела десет живота. Прва жртва утапања био је Дарко Тасић из Србије који се утопио 2. јуна у Шехеру, код Бањалуке, а посљедња су ова два случаја.

Рониоци и спасиоци још једном упозоравају непливаче или оне које лошије пливају да не улазе у воду, али и упозоравају да сва мјеста нису довољно безбједна за купање.

"На Балкани постоји проблем што се уопште не зна ко руководи тим купалиштем. Да ли Мркоњић Град или туристички комплекс. Ми смо њима нудили да организујемо спасилачку службу, да се направе осматрачнице, што они немају, али од тога није ништа било", казао је јуче Мирослав Мишковић из Спасилачке службе Ронилачког клуба "Бук".

У Туристичком центру "Балкана" су рекли да је директор на годишњем одмору те да они немају шта причати, него да поводом овог посљедњег трагичног случаја позовемо болницу.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Физика

23.07.2017 21:23

Проблем је што се ради о планинском језеру. Вода на површини се мало угрије и привуче купаче а онда, кад тијело додирне врло хладну воду из дубине, откаже срце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

24.07.2017 05:14

Трагедија колико зртава па у рату мање страда људи.Ово код нас је катастеофа

ОДГОВОРИТЕ