Ништа (за сада) од Свјетског тениског купа!

ИТФ одлаже одлуку на још годину дана, али су на агенди значајне промене формата Фед и Дејвис купа које ступају на снагу од наредне сезоне.

Тенис 27.07.2017 | 09:30
Ништа (за сада) од Свјетског тениског купа!
Након серије прозивки врхунских тенисерки и тенисера на рачун плана да се финала Дејвис и Фед купа играју у унапред одређеним градовима, тачније "на неутралним местима", Међународна тениска федерација је и дефинитивно одустала.

Све је било спремно на тзв. револуцију у тимском тенису, а Женева је пристала да буде први домаћин ДЦ финала 2018, тзв Светског тениског купа.  А нико се није сетио да пита шта тенисери мисле о томе. А када их нико није питао они су кренули сами да се изјашњавају - и то сви одредом негативно. Разлог је један, а то је атмосфера какву праве домаћи навијачи, а која доприноси посебном, ратничком ставу играча и атрактивности самог такмичења. Ако сте икада гледали наш Дејвис куп тим пред нашим навијачима, све вам је јасно. Овом одлуком би се тај акспект престижног такмичења поништио, што би сигурно утицало на пад популарности, али и већег броја отказа врхунских тенисера

Међунардона тениска федерација (ИТФ) је схватила да је направила нову грешку, те је одлучила да коначну одлуку одложи за још годину дана, што ће добити и потврду на конгресу 4. августа у Хо Ши Мину. У Вијетнаму се очекује, пак да буду потврђене одлуке о осталим променама које ће већ од 2017. ступити на снагу, а то су:

- Сви сингл мечеви у ДЦ-у ће се играти у три сета
- Финалисти ДЦ- и ФЦ-а ће за прво коло наредне сезоне моћи да бирају место у којем ће играти
- Ако четврти меч буде одлучио укупног победника, а ако буде трајао три сета или 90 минута, пети меч неће бити одигран
- Биће смањени трошкови домаћина, као и обавезе играча

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар