Анализа - СП: Слободан викенд, па напад на титулу!

Освајањем првог места у групи, ватерполисти Србије обезбедили су мирну припрему за најважније битке.

Остали спортови 22.07.2017 | 10:15
Анализа - СП: Слободан викенд, па напад на титулу!
Три од три!

Репрезентација Србије максималним учинком је почела учешће на Светском првенству у Будимпешти, победивши и Грчку 11:6, после Јужне Африке и Шпаније.

С обзиром на освајање првог места у групи, "делфини" ће следећи меч одиграти у уторак, а до тада одмарати, тренирати и чекати име ривала из осмине финала, заказаног за недељу.

После тријумфа над Грчком, "делфини" су пред новинарима мирно сводили утиске. Задовољни и потпуно окренути ономе што их чека следеће седмице.

"Прво полувреме било је интензивније и теже, имали смо доста потешкоћа и мислим да то није било условљено нашом лошом игром, већ њиховим квалитетом. Очекивали смо овакву утакмицу. Кад смо преузели контролу ствари су полако почеле да долазе на место", рекао је голман Бранислав Митровић.

На констатацију да је обезбеђено прво место и мир пред нокаут фазу, чувар мреже "делфина" каже:

"Морам признати да су последња два дана била напорна, јер смо играли по великом сунцу и ову и прошлу утакмицу, па смо се мало уморили. Обезбедили смо прво место, три четири дана паузе и то би требало да искористимо за одмор и за што бољу припрему".

Млади Никола Јакшић нада се да ће игра бити све боља док турнир буде одмицао.

"Имаћемо времена да се одморимо и да се спремимо за ове три утакмице, надам се, колико нам предстоји. Што се тиче услова, сатнице и врућине није толико тешко као што је било у Рију, па смо играли баш рано. Ово је било потпуно ОК и могло је да се издржи. Сад крећемо увече да играмо, па ће бити боље. Ипак, да се вратим на игру, јер се надам да ће она бити најбоља до сада".

Искусни Милан Алексић нагласио је да је први циљ за ову фазу остварен.

"Што се тиче утакмице, био је тежак почетак, са пуно пливања, а мислим да је најбитније да смо их касније физички препливали у друге две четвртине, нису могли да нас прате и ту је утакмица завршена како би требало. Одмор и припрема је најважнија, а онда једва чекамо наставак такмичења...", додао је Алексић.

Интересантно је да "делфини" нису победили Грке на два претходна сусрета. У Рију је у групној фази било нерешено, а претходно су "Хелени" на припремном турниру у Бору победили на пенале.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар