Чилић: Нисам плакао због бола, већ због немоћи!

Марин Чилић поражен је у финалу Вимблдона од Роџера Федерера у три сета, али је сенку на меч бацио проблем са стопалом, односно жуљем.

Тенис 17.07.2017 | 16:45
Чилић: Нисам плакао због бола, већ због немоћи!
Хрватски тенисер у једном делу меча је заплакао, али је рекао да последица тог емотивног "слома" није био бол, већ немоћ.

"Преплавио ме је осећај да не могу да дам максимум себе на оваквом мечу, у овом делу моје каријере и у тако великом финалу. Тешко ми је било да се суочим са тим. Али није ме бол довео до суза, већ тај осећај да не могу да дам своје најбоље", казао је Чилић.

Седми играч света је бол осетио још на крају меча са Кверијем и последњих 30 сати је било веома тешко за њега.

"Био ово један од оних несрећних дана. Имао сам баш незгодан жуљ. Бол сам осетио и у мечу са Кверијем у полуфиналу. Желим да се захвалим физиотерапеутима, који су ми помогли. Последних 30 сати били су константо уз мене. Урадили су максимално колико су могли, али једноставо бол је био превелик. Сваки пут када сам требао да реагујем брзо, нисам могао", казао је Марин.

Хрватски тенисер показао је храброст и донекле саосећање, јер није желео да преда меч, како би умањио успех Федерера.

"Нисам стигао времена на терену да честитам Роџеру. Нисам желео да умањим ову историјску победу што је остварио. Заслужио је ово победу и честитам му на томе".

Седми играч света прошао је кроз доста тешке припреме и када погледа није могао да да максимум, ствари постају још теже.

"Пролазио сам кроз мног ствари, чак и они дани у теретани могу да буду од велике важности. Мале ствари могу да играју велику улогу. Још једном кажем, тешко је када на овакав начин изгубите. Али, са друге стране сам веома поносан на себе и вероватно сам играо тенис мог живота".

Пре меча Чилић је знао да ће имати проблема са стопалом, али није баш претпосатављао да ће се овако завршити.

"Пробали смо са неким анестетицима, да бисмо зауставили бол. Они су помогли, али сам и даље осећао бол. Чак сам и на загревању пре меча покушао са неким наглим парвцима, али сам био превише спор. Знао сам да ће бити тешко, али сам макар покушао", рекао је он.

Седми играч света мисли да проблем са жуљем нече потрајати много и да ће бити спреман за сезону на бетону.

"Надам се да неће дуго потрајати. За три недеље крећу турнири у Америци и надам се да ће до тад бити све уреду", рекао је Чилић.

Новинаре је занимало, шта Марин има да каже и о Федереру, шта га чини посебним.

"Па вероватно та жеља да константно напредује је једна од његових најбољих ствари. Чак у његовим годинама он успева да се надограђује и да стално буде бољи. Свака част Роџеру и тиму који је уз њега. До финала је играо неке заиста одличне мечеве, такође освојио је и Хале без изгубљеног сета. Имам само речи хвале за њега", завршио је Марин.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Туњо

17.07.2017 15:37

Дико наша Рватска, шта теби може један жуљ. Дико наша Рватска и да није било тог жуљчића неби ни сета извукао са Федерером, зато си ти плакао Дико наша Рватска.

ОДГОВОРИТЕ