Прање одјеће прије првог ношења

Ма како чисто деловала, једна мајица прође кроз много руку пре него што уопште дође до крајњег корисника. Зато, кад већ не можете да бирате шта пробате у радњи, обавезно одећу оперите код куће.

Здравље 17.07.2017 | 09:22
Прање одјеће прије првог ношења
Да ли перете одећу пре првог ношења? Ако је одговор негативан, ризикујете разне компликације. И прекор стручњака који то обавезно чине, неки чак и два пута.

Ма како чисто деловала, једна мајица прође кроз много руку пре него што уопште дође до крајњег корисника. Ту су људи који су је направили, али и они који пакују робу за даље путовање, они који је примају, слажу на рафове.

Кад уђе у радњу, немали број потенцијалних купаца је пипа и проба, па треба бити нарочито опрезан, посебно сада кад су актуелна снижења и високе температуре.

Дерматолози упозоравају да фарба и формалдехид који се користи у бојењу одеће код неких људи могу изазвати јаку алергијску реакцију. Било је и случајева заразе вашима само због пробе одеће у радњи, а ни шуга није искључена. Зато, кад већ не можете да бирате шта пробате у радњи, обавезно одећу оперите код куће. И то два пута - саветују дерматолози.

Новости
фото: Интернет

Коментари / 0

Оставите коментар