Браво, Олга! Србија има шампионку Вимблдона!

Српска тенисерка Олга Даниловић и Словенка Каја Јуван освојиле су трофеј на Вимблдону пошто су у финалу дубла за јуниорке савладале Кети Мекнели и Витни Осугве.

Тенис 16.07.2017 | 16:00
Браво, Олга! Србија има шампионку Вимблдона!
Српско-словеначки пар тријумфовао је после 59 минута игре резултатом 2-0 у сетовима 6:4, 6:3 сасвим заслужено освојиле титулу најпрестижнијег такмичења сезоне.

Даниловићева и Јуван су у првом сету после изједначеног резултата 3:3 везале три гема и лако завршиле сет у своју корист.

Изгледало је да ће много лакше узети други сет јер су без изгубљеног поена брзо дошле до брејка, али је код резултата 5:1, српско-словеначки пар допустио је ривалкама да да освоје два узаступна гема.

Међутим, после форхенда Даниловићеве, Американке су погрешиле на мрежи и то је било довољно за коначан резултат за победу на Вимблдону.

Американке су важиле за фавориткиње у том мечу, будући да су у полуфиналу биле боље од првих носилаца - Канађанке Карсон Бренстин и Украјинке Марте Костјук (6:2, 6:2).

Олга и два месеца старија Каја прве су стигле до брејка (4:3) након што су претходно спасавале брејк лоту. Одмах су га потврдиле (5:3), а потом после 27 минута игре и повеле 1:0 у сетовима.

У истом ритму су наставиле и на старту другог сета, јер су ривакама одмах одузеле сервис. Биле су веома убедљиве и уигране, што им је донело нови брејк у петом гему (4:1). Српкиња и Словенка имале су прилику да брже окончају меч у своју корист, али су им приликом вођства 5:2, ривалке узвратиле, смањиле на 3:5, али након тога Даниловић и Јуван задале су им кључни ударац, који им је донео и титулу у женском дублу у јуниорској конкуренцији.

Талентована српска тенисерка Олга Даниловић, која је у јануару напунила 16 година, тако је стигла до друге гренд слем титуле у каријери у дублу.

Она је прошле године тријумфовала на Ролан Гаросу у пару са Паулом Аријас Мањон из Шпаније. У финалу су тада надиграле руски дубл - Олесију Первушину и Анастасију Потапову, после преокрета (3:6, 6:3, 10:8).

Ћерка бившег кошаркашког репрезентативца, сада председника КСС Предрага Даниловића, уписала је нови успех ове сезоне, у којем је освојила другу ИТФ титулу на турниру у Турској, а потом остварила и двоструку победу, у синглу и дублу, на престижном јуниорском турниру Хуан Карлос Фереро у Аликантеу за играче до 18 година у априлу.

Она је ове године направила и огроман помак на WТА листи, а у Лондон је отпутовала као 529. играчица света.

Даниловићевој је ово друга титула на грен слемовима јер је претходно, такође у дублу, освојила Ролан Гарос.

БРАВО, ОЛГА!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар