Прича: Од 150$ да се "опроба" до уговора на 20 милиона!

Сјајна прича Џонатона Симонса, новог појачања Орланда.

Кошарка 17.07.2017 | 13:30
Прича: Од 150$ да се "опроба" до уговора на 20 милиона!
Каква судбина и чудна каријера Џонатона Симонса!

Експлозивни бек је тек 2015. године, када је имао "пуних" 26, стигао до НБА лиге иако су кошаркаши његових година то урадили три, четири, пет и више година раније, али његов пут до дреса Сан Антонија није био нимало лак и заправо се чини "холивудски". Његова прича ће вероватно инспирисати младе кошаркаше да никада не одустају и да верују да ће се "коцкице поклопити".

Након неуспелог драфта, на који је дошао након студирања на три колеџа, Симонс није добио шансу ни да наступа у "Д" лиги, па је морао да плати котизацију од 150 долара само да се "опроба" у том такмичењу.

Био је упоран, мада је јасно у једном тренутку размишљао и да одустане од свега, а онда је 2015. године стигао позив Грега Поповића који га је упитао да ли би играо "летњу лигу" за његове Спурсе. Након добрих партија потписао је двогодишњи уговор (друга година није била гарантована), али је наставио да одушевљава тексашку публику и у другој сезони је понео дрес Сан Антонија.

Са клупе је знао да допринесе, "ускочио" је и играо изнад својих просека из регуларног дела сезона у плеј-офу након повреде Ленарда (10,5 поена), и на крају то све "наплатио" уносним уговором, додуше не у Спурсима.

Момак који је "платио" да игра у развојној лиги - договорио је трогодишњу сарадњу са Орландом након које ће бити богатији за тачно 20 милиона долара!

Он је овог лета постао "незаштићени" слободни агент и Спурси нису искористили шансу да му понуде нови уговор, вероватно због тога што су чекали неко "јаче име" и нису могли да му понуде новац који би добио у Меџику.

Нешто слично као са Бобаном Марјановићем прошлог лета...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар