Федерер: Не схватам што Ђоковић није играо на Централном!

Роџер Федерер прокоментарисао је незадовољство Новака Ђоковића што му није дозвољено у понедељак да игра на Централном терену.

Тенис 15.07.2017 | 16:45
Федерер: Не схватам што Ђоковић није играо на Централном!
Ђоковић и Адријан Манарино су пет сати чекали да се завши дуел Рафаела Надала и Жила Милера на Терену 1, пошто се одужио очекивало се да их пребаце на Централни, али су их организатори ипак померили за уторак.

Новинаре је после пласмана Швајцарца у 11. финале Вимблдона, где ће играти са Марином Чилићем, занимало да ли је он имао предност у односу на ривале што је константно играо на главном терену Ол Ингланд Клаба.

"Тако је како је. Ако се то догоди, прихватиш и наставиш даље. Ја сам увек спреман да ме пребаце на слабије рангиране терене, или оне које они желе. Они одлучују, не ти. Такође, не схватам зашто Ђоковић није играо тог дана, искрено. Они имају своје аргументе. Сигурност и безбедност су важна ствар ових дана. Мораш да прихватиш те ствари и наставиш даље. Наравно да свако жели више на Централни терен него на Терен 1 или Терен 2. Много је играча, навијача, телевизија, спонзора. Немаш појма шта се дешава иза тих врата", рекао јеФедерер.

Федерер ће у недељу играти за рекордну осму титулу на Вимблдону, а ривал ће му бити Хрват Чилић, иако се очекивало финале са Ендијем Маријем или Рафаелом Надалом, те дуел са Новаком Ђоковићем у полуфиналу.

"То умногоме мења ствари. С ове тачке гледишта не могу да кажем да ћу бити опуштенији јер не играм против неког од њих или што имам добар скор против Марина, иако су неки мечеви били веома неизвесни. Али није као да смо до сада играли 30 пута. Лепа је промена, али не значи да ће бити лакше", сматра Швајцарац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар