Бранку Лазићу нови уговор и капитенска трака!

Бек Црвене звезде Бранко Лазић потписао је нови, двогодишњи уговор са тим клубом.  Беспоштедни бек и седму сезону заредом ће носити црвено-бели дрес, а проглашен је и новим капитеном екипе.

Кошарка 13.07.2017 | 20:30
Бранку Лазићу нови уговор и капитенска трака!
Лазић ће убудуће бити капитен екипе, после одласка Луке Митровића у Бамберг.

Лазић је у Звезду дошао пре шест година из ФМП Железника и са црвено-белима је три пута био шампион Србије, освојио је три Јадранске лиге и четири трофеја у Купу Радивоја Кораћа.

Љубимац навијача је за Црвену звезду играо 391 утакмицу, поставши у међувремену један од најбољих дефанзиваца Европе, због чега је заслужио и позив селектора Александра Ђорђевића.

Ово је први останак, уз долазак Џоне Болдена, на Малом Калемегдану после серије одлазака.

За промену, једна вест о останку у кошаркашком клубу Црвена звезда!

После чак осам играча, који су већ отишли са Малог Калемегдана, или су на путу да то учине,Бранко Лазић (28 година, 195 цм) одлучио је да носи црвено-бели дрес (бар) до лета 2019!

Лазићу је на крају сезоне истекао двогодишњи уговор, страни медији помињали су га као жељу Локомотиве Кубањ, али је он недавно изразио спремност да остане у клубу, а сада је то постала "готова ствар".

Договор Звезде и искусног кошаркаша, који ће од септембра носити капитенску траку, прво је на свом Тwиттер профилу објавио Давор Ристовић, директор шампиона Србије и АБА лиге.

Лазић је поникао у ФМП Железнику, чији првотимац је био од 2007. до 2011.

Пре шест година је у оквиру Унапред припремљеног плана реорганизације КК Црвена звезда и договора са ФМП-ом постао црвено-бели и од тада освојио по три титуле у АБА лиги и домаћем првенству, као и четири Купа Радивоја Кораћа.

Наредне сезоне, његове седме на Малом Калемегдану, чиниће "костур" тима заједно са Дангубићем, Бјелицом, Добрићем и Болденом, а за сада је извесно да ће им подршку пружати голобради Раданов, Симанић, Ракићевић...

Осим споменутог капитена Митровића, најбољи играч екипе Стефан Јовић појачао је минхенски Бајерн, Марко Симоновић отишао је у Зенит из Санкт Петербурга, Диону Томпсону и Нејту Волтерсу истекли су уговори, док су Огњен Кузмић (Реал Мадрид) и Марко Гудурић (Фенербахче) такође у завршним преговорима око иностраног ангажмана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар