Као Калинић - Гудурић у Фенеру за милион евра!

Марко Гудурић, младо крило Црвене звезде, налази се близу преласка у редове Фенербахчеа у трансферу вредном милион евра.  Две године после Николе Калинића, још један кошаркаш Црвене звезде налази се на путу ка жуто-плавом дресу Фенербахчеа.

Кошарка 13.07.2017 | 21:15
Као Калинић - Гудурић у Фенеру за милион евра!
Како преноси Дејвид Пик, специјализовани кошаркашки новинар, али и још неколико поузданих извора, тренер првака Европе Жељко Обрадовић у њему види идеалну замену за, такође нашег, Богдана Богдановића, који се сели у НБА лигу и Сакраменто Кингсе.

Уколико до трансфера дође, сјајни шутер изједначиће рекорд српског репрезентативца Николе Калинића, који је пре две године исто Мали Калемегдан заменио Истанбулом

Осипање шампионског тима Црвене звезде ових дана ће, према свему судећи, бити настављено.

Специјализовани кошаркашки сајтови јављају да су пре неколико дана откривени преговори са Фенербахчеом око трансфера Марка Гудурића (22 године, 196 цм) у самој завршници, а из добро обавештених извора може се чути да ће црвено-бели на име обештећења инкасирати "округло" - милион евра.

Фенербахчеу та цифра не представља никакав проблем, с обзиром на рекордни спонзорски уговор са компанијом "Догуш", а треба имати у виду да је актуелни европски и турски првак обезбедио значајан новац и од преласка Богдана Богдановића у Сакраменто Кингсе годину дана пре истека уговора.

Ако се поменуте незваничне информације покажу тачним, Гудурић би милионским обештећењемизједначио клупски рекорд, који је крајем јула 2015. поставио Никола Калинић, такође одлазећи у Фенербахче, са којим је недавно продужио сарадњу до лета 2020.

Звезди ће тај новац много значити да ублажи катастрофалну финансијску ситуацију у којој се налази, али се поставља питање са каквим тимом ће црвено-бели ући у предстојећу сезону, јер је Гудурић осми кошаркаш који напушта клуб, а велико је питање и ко ће бити шеф стручног штаба.

Подсетимо да из "казнене експедиције" Дејана Радоњића од прошле зиме, на Малом Калемегдану више нема капитена Луке Митровића, Марка Симоновића, Чарлса Џенкинса, Огњена Кузмића, Нејта Волтерса, Диона Томпсона и од четвртка Стефана Јовића.

Слободан играч био је и Бранко Лазић, али је изразио спремност да остане, а у четвртак се и дефинитивно договорио са клубом о наставку сарадње.

Гудурић, кандидат за наступ на Европском првенству у Турској, прошле сезоне у Евролиги је бележио 7,8 поена, 2,1 скокова и 2,1 асистенција за 19 минута проведених на паркету.

Поред доброг шута за три поена и хладнокрвности у неизвесним завршницама, краси га солидан продор, а показао је и потенцијал да креира из "пик енд рола", што га све препоручује тренеру Фенербахчеа Жељку Обрадовићу као правог човека за место упражњено Богдановићевом селидбом у НБА.

Тренер Црвене звезде - Радоњић, коме је истекао уговор, или неки други - у августу ће на почетку припрема имати на располагању Дангубића, Лазића, Бјелицу, Добрића, Симанића, Ракићевића и Болдена. После свега треба очекивати прикључивање још неких играча ФМП Железника, пре свих Алексе Раданова, као и момака из Звездиног јуниорског погона, бар у првих неколико недеља рада.

Појачања, до сада, нису била на "дневном реду", али јасно је да тржиште не оставља много могућности што се тиче довођења проверених домаћих играча. Практично сви који имају евролигашки квалитет су под уговорима са другим клубовима.

Двадесетдвогодишњи Гудурић поникао је Црвеној звезди, за коју наступа од 2015. године, док је две сезоне провео у ФМП Железнику. Са српским и регионалним шампионом освојио је по две АБА и КЛС лиге, као и један Куп Радивоја Кораћа, када је био МВП завршног турнира, а има и златну медаљу са младом репрезентацијом Србије.

Прошле сезоне просечно је бележио девет поена и 2,6 скокова у регионалном такмичењу, док је у Евролиги убацивао 7,7 поена, уз нешто више од две ухваћене лопте.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар