Видео: Партизан жели плеја из кампа Кавса!

КК Партизан наводно покушава да доведе америчког плејмејкера Ти Џеја Вилијамса, преноси Спортандо.

Кошарка 15.07.2017 | 15:30
Видео: Партизан жели плеја из кампа Кавса!
Вилијамс има 23 године, а прошле сезоне је просечно бележио 21,4 поена уз 5,3 асистенције и 4,7 скокова по утакмици за универзитет Нортистерн у НЦАА лиги.

Протеклих дана је наступао за Кливленд Кавалирсе у Летњој лиги и просечно постизао десет поена уз 2,7 асистенција.

Црно-бели су за сада довели само једно појачање за следећу сезону, стигао је центарОбрад Томић, док је пре неколико недеља Аустралијанац Том Вилсон потврдио да стиже у Хумску 1, али још није потписао уговор.

Партизан се спрема за још једну тешку сезону, црно-бели су пре свега неколико недеља остали без тренера Александра Џикића и председника Николе Пековића, а на клупу бившег првака Европе се после скоро две деценије вратио Мирослав Мута Николић.

Што се тиче осталих појачање, спекулише се још о повратку крила Марка Чакаревића, те доласку младог репрезентативца Марка Пецарског.

Вилијамс иза себе има најбољу сезону у каријери, а статистички је био троструко бољи него у претходне три године на Нортистерну. Препородио се улогом првог плејмејкера тима, исказавши сјајне могућности у креирању али и завршавању напада. За разлику од многих играча сличних физикалија његова снага није у експлозивности, а висина му омогућава да лако себи створи простор за шут, што користи са скоро сваког дела паркета. Импресивно мења брзину у пик-ен-рол ситуацијама, користећи обе руке, показујући сјајну контролу тела. Има високу тачку избачаја и "мекану" руку, па често зна да погоди и за три поена. Највећи проблем има у одбрани простора.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар