Истборн: Новак сигуран у првом мечу на трави!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је стартовао сезону на трави победом у првом колу турнира у Истборну над Васеком Поспишилом – 6:4, 6:3.

Тенис 28.06.2017 | 15:15
Истборн: Новак сигуран у првом мечу на трави!
Ђоковић је у дуелу који је трајао два дана, пошто је због кише одложен у уторак, одиграо без превише осцилација и направио добру увертиру за наставак турнира, али и предстојећи Вимблдон.

Завршио је посао за мање од сат и по времена и сада чека победника меча у којем се састају Доналд Јанг – Џеред Доналдсон.

Новак је одлучио да први пут после 2010. године наступи на турниру пре Вимблдона, а разлог је слаба форма у којој се налази од почетка сезоне. Међутим, сада није било проблема, па је по повратку на терен (у уторак одигран само један гем) држао конце у својим рукама.

Први сет обележили су сјајни сервиси Поспишила, који се тим ударцем извлачио у неколико наврата. У томе није успео у 10. гему, када је Ђоковић са два добра ритерна трасирао пут ка брејку и вођству у сетовима.

Са игром "гем за гем" настављено је до резултата 3:2 и управо је пети гем другог сета био кључни. Новак је извукао готово изгубљени гем, добио је два поена у којима је ривал само требало да зада последњи ударац и, очекивано, потом направио брејк, а онда и стигао до коначног тријумфа.

Турнир у Истборну игра се за наградни фонд од 635.660 долара, а Вимблдон је на програму од 3. до 16. јула.

Сезона на трави увелико траје, а српски тенисери широм света брусе форму пред Вимблдон, док неки покушавају да се догомогну главног жреба турнира у Лондону.

То су Миљан Зекић и Никола Милојевић који наступају у квалификацијама. Душан Лајовић ће, баш као и Новак, наступати у Истборну, док се Јанко Типсаревићприпрема у Анталији.

Од дама, на теренима Ол Ингланд клаба наћи ће се Ивана Јоровић,Александра Крунић и Нина Стојановић.

Вимблдон – квалификације:
15.00 Миљан Зекић – Себастијан Офнер
15.45 Никола Милојевић – Питер Гојовчик

12.00 Кејти Дан – Ивана Јоровић
13.00 Александра Крунић – Лина Гјорческа
14.00 Арина Родионова – Нина Стојановић

Истборн:
Новак Ђоковић – Васек Поспишил 6:4, 6:3
Жереми Шарди – Душан Лајовић 4:6, 7:6 (7-5), 3:6

Анталија:
15.00 Јанко Типсаревић – Андреас Сепи

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар