Хрвати бијесни на НБА: Шарић је покраден!

Хрватска јасност бесна је што Дарио Шарић није изабран за најбољег рукија (почетника) у НБА лиги.

Кошарка 27.06.2017 | 19:15
Хрвати бијесни на НБА: Шарић је покраден!
Шарић је већ у првој сезони дресу Филаделфија 76ерса постао један од кључних играча тима, а просечно је бележио 12,8 поена уз 6,3 скокова и 2,2 асистенције.

Током сезоне је на 14 утакмица постигао више од 20 поена, а имао је и десет дабл-дабл учинака. Врхунац је имао против Чикаго Булса којима је убацио 32 поена.

Међутим, награда за рукија године отишла је у руке плејмејкера Милвоки Бакса Малкома Бронгдона, 36. пика да прошлогодишњег драфта, који је имао просек од 10,2 поена уз 4,2 асистенције и 1,1 украдених лопти по мечу.

" Велика неправда према Дарију Шарићу", пише Тпортал, док је Индеx још жустрији у својој критици, "Шарић је покраден!"

"Многи љубитељи НБА лиге остали су у шоку када је прочитано име Малколма Брогдона као најбољег рукија сезоне. Статистика је била на страни Дарија Шарића, многи стручњаци су му већ доделили награду, али је пресудило (уз то што је Брогдон Американац?!) то што је Брогдонова екипа за разлику од Шарићеве отишла у плеј-оф", наводи загребачки портал.

Националну припадност као кључан фактор одлуке истичу и у Јутарњем листу: "Поред Американца није имао шансе!"

Незадовољни одлуком су били и поједини медији у САД, међу њима и новинар престижног ЕСПН Џеон Хејс: "Дарио Шарић је био најбољи руки. Крај приче".

"Шарића може да утеши само то што је једногласно изабран у најбољу петорку почетника НБА лиге", закључује Вечерњи.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар