Видео: Срби имају шампионку свијета у теквондоу!

Вања Станковић је нова првакиња света! Погледајте целу њену борбу.  Вања Станковић после злата: Пресрећна сам! Репрезентативка Србије у теквондоу Вања Станковић рекла је данас да је поносна што је освојила прву медаљу за Србију на светским првенствима.

Остали спортови 26.06.2017 | 18:45
Видео: Срби имају шампионку свијета у теквондоу!
Она је у финалу Светског првенства у јужнокорејском Мујуу, победила Тајланђанку Панипак Вонгпатанакит 10:5 (резултат је био 10:8, али је потом коригован).

Вања се борила у финалу у категорији до 49 килограма.

Ова девојка је рођена 24. марта 1998. До сада је освајала злата на првенствима света за млађе сениоре, да би данас доказала да је изузетно квалитетна и перспективна.

Ево и целе борбе:



Вања Станковић после злата: Пресрећна сам! Репрезентативка Србије у теквондоу Вања Станковић рекла је данас да је поносна што је освојила прву медаљу за Србију на светским првенствима.

Она је златну медаљу у Јужној Кореји освојила победивши Панипак Вонгпатанакит из Тајланда са 10:5.

"Јако сам срећна и поносна после ове медаље. Тренер ми је управо рекао да сам ушла у историју јер је ово прво злато икада, још нисам свесна тога. Вредно смо тренирали читаву сезону и ово је плод вишегодишњег улагања и у себе и у резултат. Још ми је драже јер је ово највеће светско првенство икада и још у постојбини теквондоа, Кореји. Па да ли може боље",рекла је Станковићева, преноси теквондо клуб Галеб.

Медаљу је освојила у категорији до 49 килограма, а за ову репрезентацију каже да је најбоља икада.

"Слободно могу да кажем да је ово најбоља наша репрезентација икада и верујем да ће и остали из тима наставити низ освајања медаља у наредним данима", рекла је она.

Тренер репрезентације Драган Јовић рекао је да је ово фантастичан дан за српски теквондо.

"Вања је и јуче и данас била најдоминантнија такмичарка на првенству. Ушла је у историју као прва освајачица светског злата за Србију. Њена посвећеност и када је испред себе имала Драгану Гладовиц, Тијану Богдановић је била толика да је стрпљиво чекала своју шансу и зграбила је на најбољи начин", рекао је Јовић.

Светско сениорско првенство у теквондоу у Јужној Кореји, у Муџуу, траје до 30. јуна, такмичи се скоро хиљаду бораца из 183 земље, од чега 13 бораца из Србије.

"Сада без еуфорије идемо на следеће такмичаре. Остало је још пуно јаких имена у нашем тиму", рекао је Јовић који је захвалио свим тренерима у клубу који вредно раде с такмичарима.

Трећег такмичарског дана на татами излазе Тијана Богдановић у категорији до 53 килограма, Ана Бајић (+73кг) и Милош Гладовић (58кг).

Ово је ПРВО ЗЛАТО за Србију у теквондоу на светским првенствима.

Браво, Вања!

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар