Надал: Још нисам довољно добар за траву!

Рафаел Надал иза себе има бајковито пролеће пошто је успео да освоји десети Ролан Гарос, али када је у питању сезона на трави Шпанац мора још доста да ради.

Тенис 28.06.2017 | 08:30
Надал: Још нисам довољно добар за траву!
"Краљ шљаке" ан трави није играо две године и изразио је мало забринутост, с обизиром да му ниво игре на овој подлози још није на жељеном нивоу.

"Морам да радим још много. Ниво игре ми није довољан да се такмичим на оном нивоу, на којем желим на Вимлдону. Тренираћу седам дана у Лондону, где чу играти егзибиције које се надам да ће бити од помоћи. Нисам играо на трави две године и видећемо како ћу играти у Енглеској", рекао је Надал.

Рафа до сада ове сезоне није имао проблема са коленима, који су га мучили претохдних година.

"Свестан сам да су ми колена, претоходних година била на граници. Пропустио сам Квинс јер сам имао веома напорне месеце иза себе, међутим сигурно да би ми пријало да сам га играо, због подлоге", казао је Шпанац.

Надал је рекао да су му проблеми са коленима доста задавали проблема у годинама иза нас и да га сада опет очекује велики изазов, пошто треба да пређе на другу подлогу, а то је за колена увек проблематично.

"Бик са Маљорке" споменуо је да му циљ није прво место на крају сезоне, већ у овом делу каријере жели да буде само здрав и да игра на сличном нивоу као у првих шест месеци 2017. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар