Најбољи ватерполо тим свих времена!

Дајемо вам четири гола форе - злато у Светској лиги вам не дамо!

Остали спортови 25.06.2017 | 21:15
Најбољи ватерполо тим свих времена!
Непобедиви! Као кошаркаши на европском тлу у периоду од 1995. до 1998. Налик одбојкашима кад и где год смечовали. Као у периоду врхунца каријере Новака Ђоковића. Или, ако ћете у светским оквирима, као што Јусеин Болт није дао ни грам наде конкурентима да га стигну. Е, тако, као да гледају целу планету преко рамена, наши ветерполисти се смеју ривалима у лице, дају им форе и чисте их као крпом. Јер, нико никад није играо овај спорт као што га већ пет година игра селекција Дејана Савића.

Толико је доминантна да јој нема равне. Потврдила је супериорност на завршном турниру Светске лиге у Рузи, где је Италијане „пустила“ да поведу четири разлике, а онда им очитала лекцију из „праве“ игре. Шампионску лекцију проткану одбраном снажном као Урал и нападом ефикасним као руске пруге. За коначних 10:9 и одбрањену титулу у Светској лиги.

Наши су ово такмичење освојили пети пут узастопно. Били су најбољи у Чељабинску 2013, Дубаију 2014, Бергаму 2015, лане у кинеском Хуиџију и сад у предграђу Москве, где су славили на свих шест утакмица. У групи против Казахстана (15:7), Италије (13:7) и Сједињених Америчкких Држава (15:8), у четвртфиналу против Јапана (19:10), јуче у полуфиналу после петераца над Американцима (13:11, 8:8) и данас опет против Азура.

За укупно 11. злато у Светској лиги, а 13. одличје у овом такмичењу (имамо по једно сребро и бронзу.) За сјајну припрему ове генерације - стручњаци кажу најбоље која је икад играла ватерполо - за далеко значајније такмичење, Првенство света, овог јула у Будимпешти на коме, такође, бранимо најсјајније одличје.

Ово нам је шеста везана победа над Италијанима на великим такмичењима. Знали смо -није да се хвалимо, него су нас Савић и његови момци убедили - да и кад је екипа Сандра Кампање повела 4:0 пред крај прве четвртине не можемо ово да изгубимо. Једноставно, селекција која је освојила све што се може освојити (више пута) није навикла да буде у подређеном положају, понајвише највише захваљујући Гаврилу Суботићу и голмануБраниславу Митровићу вратила се у игру.

Почетком другог полувремена Делфини су променили голмана, на црту је стао Гојко Пијетловић, и он се размахао, Стефан Митровић и Филип Филиповић су дали важне голове, па смо не само поравнали резултат, већ и прешли у вођство. Стекли смо предност 8:6 и таман кад нам се учинило да славље може да почне оно је одложено. Жилави Италијани су узвратили ударац, Ди Фулвио и Гало су погађали за још један обрт (9:8) а онда Душко Пијетловић са два гола вратио Србију тамо где јој је и место.

На врх!

Испод ње Италијани, па на најнижој степеници победничког постоља Хрвати, који су у борби за бронзу били бољи од Сједињених Америчких Држава (10:4). Можда се од 14. до 30. јула ту негде умешају Мађари, као домаћини Светског првенства, али ако наши наставе овако трон им нико неће угрозити.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар