Јача од ножа: Титула за Петру 187 дана од напада!

Пола године након што јој је пљачкаш нанео повреду која је претила да прекине сјајну каријеру, Петра Квитова стигла је до WТА титуле и најавила сензацију на Вимблдону.

Тенис 25.06.2017 | 17:45
Јача од ножа: Титула за Петру 187 дана од напада!
Шест месеци и пет дана, односно 187 дана након што је доживела озбиљну повреду руке у тренутку када је покушана пљачка њене куће, леворука чешка шампионка Петра Квитова освојила је WТА трофеј!

Подсећамо да су јој лекари после операције због повреда задобијених нападом ножем рекли да, можда, више неће бити у стању да игра тенис са успехом који је то радила до тог умало кобног јутра у градићу Простејов.

Трофејну 27-годишњу тенисерку је нападач ранио ножем у леву руку, којом држи рекет, али се Квитова вратила на WТА тур раније него што је било најављено, затражила и добила специјалну позивницу за Ролан Гарос, где је изгубила у другом колу, а онда аплицирала и за "вајлд кард" за јак турнир у Бирмингему и - освојила га!

Квитова је данас у финалу направила преокрет и после сат и 49 минута савладала 21-годишњу аустралијску тенисерку, Ешли Барти, 77. на WТА листи - 4:6, 6:3, 6:2.

Квитова је, можда, најавила сензационалан поход на трећу титулу на Вимблдону, после незаборавних тријумфа из 2011. и 2014. године, а у Бирмингему се током ове недеље потврдило да јој игра на трави лежи упркос дугој паузи. Она је пре Барти редом рушила Смикову, Броди, Младеновић и Шафарову.

Петра је прва Чехиња којој је успело да освоји престижни турнир у "Другом граду" Енглеске и то након што су њене земљакиње, Каролина Плишкова и Луси Шафарова (два пута) губиле претходна три финала.

Заштићени WТА ренкинг сачувао је Квитову на 16. месту на ранг листи и она ће с ових 470 бодова, али и 146.200 долара, поправити пласман пред жреб за Вимблдон где свакако нико неће желети да је види с друге стране мреже.

Квитова је у првом мечу после паузе, победила америчку тенисерку Босеруп на старту Ролан Гароса, али ју је у другом колу зауставила ветеранка из САД, Матек-Сандс.

Младој Барти, која је и сама рушила звучна имена на путу ка финалу, припала је утешна награда од 305 поена и 78.850 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар