Алваро, нек' ти је мирно море - Арбелоа у пензији!

Доста је било. . . !

Фудбал 26.06.2017 | 17:00
Алваро, нек' ти је мирно море - Арбелоа у пензији!
Да је баш легенда - није. Али јесте играч чије ће име остати записано у фудбалским аналима. Уосталом, два пута првак Европе са репрезентацијом Шпаније, једна титула првака света, два пехара Лиге шампиона са Реалом, Примера у сезони 2011/2012. Алваро Арбелоаимаће шта да препричава потомцима.

Имаће и више од тога. Оно што сада нема јесте мотивација да настави даље. Очајна сезона у Вест Хему - одиграо је само три утакмице у Премијер лиги пре но што се тешко повредио - психолошки га је закопала.

“Многи су ме пријатељи охрабривали да наставим, јер физички могу, али ово је више било ментално питање“, рекао је Арбелоа у ексклузивном интервјуу за Марку.

Додао је да је било неких понуда из Кине и америчке МЛС лиге, али да то једноставно није оно што га је уопште привукло фудбалу. Шта ће даље? Да одмори па да одлучи. Каже да има снаге, само да није ни размишљао о томе шта даље. Неће бити године паузе. Опција је и остане у Реалу на некој менаџерској функцији, под условом да му је Краљевски клуб и понуди. До сада није ни могао, јер нико није ни знао да је Арбелоа одлучио.

Почео је у Сарагоси, још као клинац прешао у Реал, играо је и за Депортиво и Ливерпул, на крају и тај Вест Хем. Никада није био најбољи. Али је увек био у врху.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар