Вријеме лети - Лео Меси напунио 30 година!

Најбољи фудбалер Европе у 21. веку прославља 30. рођендан. Колико још може и шта му је још остало да освоји, односно "обори" од рекорда?

Фудбал 24.06.2017 | 11:15
Вријеме лети - Лео Меси напунио 30 година!
Имао је 16 година, четири месеца и 23 дана када је одиграо први званични меч.

Без обзира што се још у то време, а у питању је 2003. година и меч са Портом у Лиги шампиона, причало о томе како у "Ла Масији" постоји "клинац" који има потенцијал да буде најбољи на свету, вероватно је било стотине хиљада љубитеља фудбала који су се упитали - ко је, дођавола, овај момак и зашто дебитује на овако важној утакмици?

Већ после једног додира са лоптом показао је ко је и шта је.

Четрнаест година касније можемо само да кажемо да Френк Рајкард није пожурио када је ово дете погурао у први тим, а то "дете" данас прославља 30. рођендан!

Много је прошло (17 година) од првог документа који је потписао са Барселоном, на салвети (!!!), али и то довољно показује колико се журило Каталонцима док га други не украду. Није им сметало ни то што је ситан, само су гледали колико је вешт са лоптом...

Најбољи фудбалер 21. века, и освајач рекордних ПЕТ "златних лопти" за најбољег играча планете, је са Барселоном за све ове године освојио осам титула у Примери, пет у Купу Краља, шест у шпанском Суперкупу, четири Лиге шампиона, три Суперкупа Европе и три СП за клубове. Такође, ту су и СП за играче до 20 година и Олимпијске игре.

Подсетимо и да је играо финале Светског првенства у Бразилу, али је Аргентина поражена од Немачке (1:0), као и да је три пута поражен са "гаучосима" у финалу Копа Америке.

Може се рећи и да су му то једини трофеји који му недостају...

Меси је и најбољи стрелац у историји Барселоне (507), Ла Лиге (349), Ел Класика (23), Аргентине (58), а "власник" је и рекорда попут најбољег стрелца у току једне календарске године, сезоне итд.

Претходна година за њега је била бурна.

Повлачио се из репрезентације, па се вратио, осуђен је за утају пореза, а у свему томе као да је било и проблема са Луисом Енрикеом у Барселони. Остаје да се види да ли ће Меси каријеру наставити у шпанском гиганту или ће ускоро променити средину.

С обзиром на то да му је 30 година, питање је и колико година на врхунском нивоу му је остало, па нама остаје само да уживамо у годинама које следе.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар