Болден ближи Звезди: "Кад буде час, доћи ће у НБА"!

Ево шта кажу Сиксерси о крилном центру црвено-белих, за кога је све извесније да ће и следеће сезоне играти у Србији.

Кошарка 27.06.2017 | 16:30
Болден ближи Звезди: "Кад буде час, доћи ће у НБА"!
Генерални менаџер Сиксерса Брајан Коланђело прима честитке од ноћи између четвртка и петка и очекивано највише говори о главној звезди прошле вечери - првом "пику" Маркелу Фулцу, који стиђе у Филаделфију са колеџа Вашингтон.

Са друге стране океана, јавност у Србији највише интересује шта Сиксерси планирају са Џоном Болденом, доскорашњим крилним центром ФМП-а, који је уочи одласка у САД постао играч Црвене звезде мтс.

Тим потписом, клуб са Малог Калемегдана дошао је у "wин-wин" ситуацију, у којој ће добити или Аустралијанца или 675.000 долара као гарантовано НБА обештећење. А, судећи према речима генералног менаџера Сиксерса, 36. пик са јучерашњег драфта ближи је повратку у Србију.

У разговору за једну радио станицу, оперативац Филаделфије рекао је да ће и Болден и Анжејс Пасечникс (Гран Канарија) и Матјас Лесор (Нантер) извесно и следеће сезоне остати у Европи.

"Одабрали смо на драфту сјајне младе момке из иностранства и изгледа као да ће сви остати. Сви имају одређене одредбе у уговорима, са откупним клаузулама и другим детаљима. Довешћемо их овде када буде право време", изјавио је Коланђело.

Генерални менаџер и председник задужен за кошаркашке операције Сиксерса признаје да у тој франшизи веома цене Аустралијанца и да су узбуђени због ствари које би у будућности могао да им донесе. Очигледно - после бар још једне године у Србији.

"Џона је прошао другачији пут него већина, али је млад, атлета, енергични крилни центар, који има модерне кошаркашке вештине. Добро шутира, брз је, висок је и сјајан је скакач. Има осећај где ће лопта бити. Заиста смо узбуђени због њега и мислимо да смо на драфту урадили мање - више све што смо и планирали", додао је он.

Према његовим речима, турски таленат Фуркан Коркмаз (члан Банвита) тренутно је једини играч из Европе који би могао да овог лета постане члан Филаделфије. Сиксерси су га прошле године одабрали као 26. пика, а Коланђело је рекао да је само за њега "сазрело" време да дође.

"Њега ћемо покушати да доведемо сада. Он је млад момак, који има огроман таленат, одлично осећа игру. Мислим да је потребно да ради на снази, на физичком делу, јер би једноставно требало да постане већи и снажнији. Талентован је, још расте, има само 19 година. Веома је млад, али када погледате (бившег играча Меге) Тимија Лувавуа запитате се да ли је и он био спреман прошле године? Рећи ћу вам да није. Коркмазу ће користити да ради у оваквом окружењу и мислим да ће му брже ићи ако буде са нама", отворено је рекао први оперативац Сиксерса.

Потешкоћа у трансферу бившег талента Ефеса могла би да буде прописани "буyоут" у његовом уговору, који износи чак два милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар