Звезда сигурно добија - или Болден или новац!

Епилог wин-wин ситуације за црвено-беле назире се после изјаве генералног менаџера Филаделфије, Коланђела. Ево о чему се ради. . .

Кошарка 25.06.2017 | 15:30
Звезда сигурно добија - или Болден или новац!
Ситуација око аустралијског кошаркаша Џоне Болдена, који је сезону 2016/17 одиграо одлично у дресу ФМП Железника, а онда у прави час (пред сам НБА драфт) промовисан у новог кошаркаша Црвене звезде, заправо је wин-wин за шампиона Србије.

Црвеној звезди ће овог лета или припасти обештећење на име Болденовог одласка у НБА или ће добити назад 21-годишњег крилног кошаркаша, који је у дресу "пантера" у АБА и Суперлиги у више наврата наговештавао да би могао да буде евролигашко појачање за сезону 2017/18.

У овом тренутку још није познато да ли ће се Болден, након што га је Филаделфија Севентисиксерс драфтовала у другом кругу претходне ноћи, изборити већ овог лета место у постави коју тренира његов земљак, Аустралијанац Брет Браун, а у којој је од раније још један "ози", Бен Симонс.

Уколико то буде случај, Филаделфија ће морати да уплати обештећење Црвеној звезди, која је вештим маневром потписала Болдена до лета 2019. и која ће зарадити на њему иако није одиграо ниједан меч за тим са Малог Калемегдана.

Колико би тачно зарадила Црвена звезда? Тешко је рећи, јер би и то био предмет преговора, али су правила таква да су неке ствари познате већ сада - Филаделфија, као и остали НБА клубови, не може да плати више од 650.000 долара за било ког играча.

Уколико би Звезда тражила веће обештећење од тога, остатак би морао да плати сам играч или, евентуално, његова менаџерска агенција.

С обзиром на то да је Болден изабран у другом кругу драфта, мало је вероватно да ће Звезда тражити више од НБА максимума.

У случају да тренер Сиксерса, Браун, и његови сарадници процене да је за Болдена боље да још неко време играју "преко", тада би Црвена звезда имала играча на располагању, али и могућност да момка из Мелбурна прода неком другом европском клубу где у преговорима не би било ограничења попут оног НБА од 650.000 долара, односно 585.000 евра по актуелном курсу:

Наредне недеље даће коначан одговор на ово питање, а судећи према првим порукама из Пенсливаније - Болден је ближи останку у Црвеној звезди него одласку у НБА овог лета.

Председник кошаркашких операција и генерални менаџер Филаделфије, Брајан Коланђело, рекао је недуго после драфта да су, цитирамо, "Анжејс Пасечникс, Матијас Лесор и Џона Болден највероватније остати у иностранству".

Сиксерси су два пика потрошили на француског кошаркаша из Нантера, Лесора, као и Болдена, док су летонску наду Пасечникса узели недуго по завршетку драфта у трејду са Орландо Меџиком.

Да Звезда може да бира...

С обзиром на то да се Црвена звезда налази у озбиљној финансијској кризи и да клуб током већег дела сезоне 2016/17 није успевао да плаћа играче и тренере на време, било би занимљиво чути став челника клуба - шта би био њихов избор да могу да бирају, Болден или новац?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар