Коланђело: Болден и другови остају у Европи!

Нови кошаркаш Црвене звезде Џона Болден изразио је после драфта жељу да иде у Филаделфију. Из Филе је стигао одговор који се можда неће допасти Аустралијанцу.

Кошарка 23.06.2017 | 16:30
Коланђело: Болден и другови остају у Европи!
Црвена звезда би свакако могла да профитира од уговора који је потписала са кошаркашем.

Болден се Звезди обавезао на две године, а сада га је Филаделфија бирала као 36. пика. Звезда би на основу уговора могла да тражи обештећење од 650.000 долара за свог играча, што је максимум који НБА клубови плаћају за ангажман играча.

Болден је већ изјавио да хоће одмах на амерички континент јер има клаузулу у уговору која му омогућава одлазак у НБА. У међувремену се огласио и председник кошаркашких операција и генерални менаџер Филаделфије, Брајан Коланђело који је рекао да ће пикови Филаделфије, Болден, Анжејс Пасечникс и Матијас Лесор вероватно остати са ове стране океана.

Ако Сиксерси буду хтели да доведу Болдена, а Звезда тражи више од 650 хиљада долара, играч ће остатак суме морати да отплати сам, или да то неко други уради за њега.

Звезда би његовим останком обезбедила себи солдино појачање за наредну сезону у АБА и Евролиги, јер је некадашњи играч УЦЛА универзитета одиграо добру сезону у ФМП Железнику.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар