НБА драфт: Фила бирала Фулца, Бол у златно-љубичастом!

Маркел Фулц са универзитета Вашингтон је изабран као први пик на драфту, а бирали су га Филадлефија Севентисиксерси. Као други пик је изабран Лонзо Бол.

Кошарка 23.06.2017 | 12:00
НБА драфт: Фила бирала Фулца, Бол у златно-љубичастом!
Лонзо Бол иде у Лос Анђелес Лејкерсе који су му ослободили место тако што су послали Дианђела Расела у Бруклин.

Трећи пик су бирали финалисти Истока Бостон Селтикси који су пикове ротирали са Филаделфијом јер је Фила желела готово по сваку цену да изабере Фулца.

“Невероватан осећај, ово је благослов и нешто о чему сам сањао“, рекао је Маркел Фулц. Филаделфија је бирањем Фулца добила и нови надимак ФЕДС (Фулц, Ембид, Дарио, Симонс), Џоел Ембид је објавио да ФЕДСИ наредне сезоне долазе по победе.

Момак који је често долазио у жижу јавности захваљујући ексцентричном оцу него својим играма, Лонзо Бол отишао је у Лејкерсе као што је било очекивано. Бол је плејмејкер који има чудну механику шута, али је плеј који радо додаје лопту што га чини различитим од данашњих суперстарова какав је рецимо Стеф Кари.

"Лудо је што ће ми Меџик Џонсон бити један од ментора, веома сам срећан, драго ми је што је све испало како треба", каже Бол, који је дошао са универзитета УЦЛА.

Његов отац Лавар је рекао да ће Лејкерси већ у првој сезони догурати до плејофа са његовим сином у екипи.

Бостон Селтикси су са трећег места бирали Џејсона Тејтума. Тејтум долази у већ конкурентан тим Бостона који је био први на Истоку на крају регуларне сезоне и дошао до финала конференције у коме је изгубио од Кливленда.

“Све што сам желео, догодило се, и више од тога“, рекао је Тејтум.

Финиск Санси су бирали Џоша Џексона (универзитет Канзас) са четврте позиције, а Владе Дивац и Кингси су изабрали Диерона Фокса са петог места. Фокс долази у тим из Калифорније са универзитета у Кентакију. Карактеришу га брзина и експлозивност.

Шести је бирао Орландо и изабрали су Џонатана Ајзака који игра на тројци или четворци. Финац Лаури Марканен је изабран као седми пик од стране Минесоте, али је одмах постао део трејда у коме је прослеђен Булсима у замену за Џимија Батлера.

Француз Франк Нтиликина је плеј Стразбура изабран са осмог места, а Француз би могао да постане саиграч Огњена Јарамаза кога су такође бирали Њујорк Никси са 58. места.

Можда најексплозивнији играч у првих десет, Денис Смит Џуниор одлази у Далас Мавериксе са девете позиције. Он је имао проблема са повредама, али уколико се опорави може да буде озбиљна претња са спољних позиција. Долази са универзитета НЦ Стејт.

Сакраменто Кингси су право на десетог пика проследили Портланду у замену за 15. на коме је Џастин Џексон и 20. пика, а у Портланд је отишао Зек Колинс са Гонзаге. Колинс је висок играч са меком руком и солидним осећајем у одбрани.

Остатак пикова прве рунде драфта:

11. Малик Монк – Шарлот Хорнетс
12. Лук Кенард – Детроит Пистонс
13. Донован Мичел – Денвер Нагетс (трејд за Треја Лајлса)
14. Бам Адебај – Мајами Хит
15. Џастин Џексон – Сакраменто Кингс (трејд са Портландом)
16. Џастин Петон – Минесота Тимбервулвс
17. Ди-Џеј Вилсон – Милвоки Бакс
18. Ти-Џеј Лиф – Индијана Пејсерс
19. Џон Колинс – Атланта Хокс
20. Хери Џајлс – Сакраменто Кингс
21. Теранс Фергусон – Оклахома Сити
22. Џерет Ален – Бруклин Нетс
23. Оу-Џи Ануноби – Торонто Репторс
24. Тајлер Лидон – Јута Џез (трејд у Денвер)
25. Анжејс Пасечникс – Орландо Меџик (трејдован у Филаделфију)
26. Кејлеб Свениган – Портланд Трејлблејзерс
27. Кајл Кузма – Бруклин Нетс (иде у Лејкерсе, трејд)
28. Тони Бредли – ЛА Лејкерс (иде у Јуту, трејд)
29. Дерик Вајт – Сан Антонио Спарс
30. Џош Харт – Јута Џез (Ла Лејкерс, трејд)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар