Званично: Салах у Ливерпулу за 34 милиона £!

Ливерпул је комплетирао трансфер Мохамеда Салаха из Роме за 34 милиона фунти.  Салах узео Фирминов број! Бразилац мења број и у следећој сезони ће носити деветку.

Фудбал 23.06.2017 | 14:15
Званично: Салах у Ливерпулу за 34 милиона £!
То је други највећи трансфер у историји великана са Енфилда после Ендија Керола који је плаћен милион више Њукаслу 2011. године.

Египћанин је потписао петогодишњи уговор са "редсима", а био је приоритет менаџера Јиргена Клопа за летњи прелазни рок.

Салах има 25 година, а 2013. га је Челси купио од Базела за 11 милиона. Међутим, Египћанин се није снашао у Лондону, одиграо је само 19 утакмица за две сезоне и дао један гол.

Препородио се у Италији где је на 83 меча за Фиорентину и Рому 34 пута био стрелац. За репрезентацију Египта је дао 29 голова на 53 утакмице.

Поникао је у Ел Мокавлону, а у Европу је стигао 2012. у Базел за који је током две сезоне дао 20 голова на 79 утакмица.

"Мохамед је савршен микс искуства и потенцијала – то заиста постоји", рекао је Клоп на представљању Египћанина.

Мохамед Салах коначно је постао члан Ливерпула. Египатски фудбалер узео је дрес са бројем 11 који је до сада носио Роберто Фирмино.

Бразилац ће узети број девет, што је било и очекивано пошто је ионако доста времена прошле сезоне провео играјући у нападу острвског великана. Уосталом, дрес са тим бројем је био слободан у овом тренутку.

Иначе, Салах је данас коначно успешно завршио лекарске прегледе у Ливерпулу. Потписао је са енглеским клубом уговор на пет година.

Висина обештећења које ће припасти Роми износи око 45.000.000 евра, па ће Салах бити други најплаћенији играч у историји Ливерпула.

“Имамо одличну екипу. Прошле сезоне сам гледао неке Ливерпулове утакмице и видео сам да су сви ’гинули’ на терену. А види се и колико је тренеру стало. Надам се да ћемо заједно донети много победа клубу и навијачима“, навео је Салах за клупски сајт.

Египатски фудбалер је прошле сезоне за Рому одиграо 41 утакмицу и постигао 19 голова.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар