Анализа: Данило Пантић узео Партизанову десетку!

А некад су је носили Бобек, Вукотић, Драган Ћирић, Звонимир Вукић. . . !

Фудбал 23.06.2017 | 10:45
Анализа: Данило Пантић узео Партизанову десетку!
Данило Пантић напустио је Партизан пре неколико година, а начин на који је то урадио изазвао је доста љутње код навијача црно-белих. А недавно се вратио на једногодишњу позајмицу као играч Челсија. И ту није крај својеврсним изненађењима. Млади, 20-годишњи везиста, понео је Партизанов дрес са бројем 10 на пријатељској утакмици са екипом Младости из Лучана.

Фудбалери који носе овај број обично су планирани да буду носиоци и креатори игре, једноставно речено, требало би да буду најбољи. И то је за Пантића и био план у његовом првом мандату у Партизану неславно окончаном. Утисак је да је, ако је већ поново ангажован фудбалер који је на неславан начин отишао из клуба у лето 2015. године, мало прерано да понесе овај број који би ипак требало и даље нешто да значи у сваком озбиљном фудбалском клубу. А Партизан би то требало да буде.

Тренер црно-белих Мирослав Ђукић на мечу против Младости је Пантића промовисао и у стартере, што значи да од њега очекује да понесе озбиљан терет на свој леђима. А да ли овај то може, рано је наравно говорити и предвиђати. Јасно је да ће морати да ради напорно како би успео.

Подсећања ради, дрес са бројем 10 у Партизану носили су само највеће клупске легенде, али је то неписано правило почело да се мења пре неких 10-ак година.

Наиме, када причамо о легендарним десеткама Партизана, у ту галерију асова стали суСтјепан Бобек, Милан Галић, Момчило Вукотић, Милко Ђуровски, Драган Ћирић, Звонимир Вукић, Алмами Мореира.

И сваки од њих је на свој начин заиста задужио клуб из Хумске и исписао странице његове историје у најлепшем смислу. И не само Партизана, већ и овдашњег фудбала.

А онда је почело срозавање дреса са бројем 10. Први проблематичан случај био је Бугарин Асен Николов који је у Хумску дошао у лето 2006. године када је на клупи црно-белих седео Миодраг Јешић.

Потом је 2013. године тадашњи спортски директор Партизана Љубиша Тумбаковић проценио да је Бразилац Елиомар Силва способан да издржи тежину култног броја на полеђини дреса. Да ли је потребно напоменути да ни Бразилац, а ни Бугарин нису оставили практично никакав траг у Партизану?

Трећи сликовит пример у вези са бројем 10 и Партизаном је Исмаел Беко Фофана. Иако нема дилеме да је овај фудбалер задобио симпатије навијача црно-белих и то веома брзо, било је нелогично да одмах по доласку у Хумску у лето 2013. из јерменског Ширака, обуче дрес са бројем 10. Ни он није поднео тежину овог броја.

У сваком случају, пред Пантићем је много посла и мораће да покаже да је за претходне две године нешто научио... Јер, црно-бели дрес са бројем 10 мора да се заслужи, без обзира на наведене примере чудних одлука клуба у протеклој деценији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар