Милански дани Баке и Јоветића су завршени!

Негде ће бити саиграчи. . . Али где?! Нападачи напуштају Италију и имају понуде истих клубова.

Фудбал 24.06.2017 | 18:00
Милански дани Баке и Јоветића су завршени!
Стеван Јоветић и Карлос Бака су пре две године дошли у Милано као највећа појачања градских гината Милана и Инетра. Данас обојица држе прва места на трансфер листама славних клубова. Милан жели да прода Баку, Интер би да се реши Јоветића, а кандидати за куповину обојице су идентични - Севиља и Марсељ.

Милан ће за Баку тражи око 20.000.000 евра, док би Интер продао Црногорца ако неко понуди 15.000.000 евра.

Севиља и даље има највише шансе да ангажује Црногорца по откупној клаузули од 13.000.000 евра после шестомесечне позајмице. Шпанци желе Јоветића, али не по тој цени и надају се да ће Интер спустити цену. С друге стране, Неразурима се жури до 30. јуна због финансијског фер-плеја. Истовремено, Севиља ради и на повратку Баке којег је пре две године продала Росонерима за 30.000.000 евра. Сада је цена пала, а играч је већ дао пристанак да се врати у Андалузију. Међутим, Севиља и у овом случају покушава да маратонским преговорима спусти цену нападача.

Новац није проблем за Олимпик из Марсеља који жели обојицу нападача. Спортски директорАндони Зубизарета је Баку и Јоветића ставио на врх листе жеља. Јесенас је славни клуб преузео богати газда Френк Мекорт и обезбедио је значајна финансијска средства за појачања, што је показао и зимус куповином Пајеа. Он ће радо издвојити новац за Баку иЈоветића.

Проблем је што би обојица нападача из миланских клубова радије прешли у Севиљу, него у Марсељ. Јоветић се нада да ће Интер дати попуст Севиљи да хга откупи. Нешто боља ситуација за Марсељ је са Баком јер играч жели да буде стандардан у јаком клубу како би био у форми за СП у Русији лета 2018. године.

У Милану се нису усрећили, али би под медитеранским сунцем Севиље и Марсеља би опет могли да постану „убице голмана“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар